Woontrend: Opaalglas

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Glas maar dan net even anders: opaalglas. Maar wat is opaalglas precies? Opaalglas is een ondoorzichtige, wazige en melkachtige glassoort die we veel in verlichting terugzien. Een vergelijkbare term voor deze soort glas is ook wel melkglas. Opaalglas geeft in het bijzonder designlampen een eigentijdse look en zorgt ervoor dat je je woonkamer op een subtiele manier kunt verlichten. Hartstikke logisch dat opaalglazen lampen trendy zijn, nietwaar?

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Verlichting gemaakt van opaalglas

Bij uitstek verlichting leent zich perfect voor het gebruik van opaalglas in de lampenkap of zelfs het complete armatuur. Designlampen krijgen op die manier een opvallend mooie uitstraling en niet onbelangrijk: ze verspreiden in een handomdraai sfeervol en gelijkmatig licht. Juist opaalglas zien we vooral veel terug in de kap van bijvoorbeeld een tafellamp, hanglamp of wandlamp. Voor welke lamp van opaalglas kies jij?


Hoe verwerk je opaalglas in je interieur?

Een opaalglazen lampenkap brengt op een subtiele manier licht naar elke woonruimte bij jou thuis. Opaalglazen lampen hebben een tijdloos karakter en kun je ook leuk met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld voor een aantal hanglampen van opaalglas en combineer deze met een opaalglazen tafellamp. Zodra je een lamp met opaalglazen kap aanzet, word je vast en zeker direct verrast door de warme gloed die deze in elke ruimte verspreidt.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend opaalglas? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.