Woontrend: Organische vormen

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Een woontrend die er al even is en er absoluut nog steeds mag zijn: organische vormen met in de hoofdrol afgeronde hoeken. Maar wat zijn organische vormen? Organische vormen doorbreken alle strakke, rechte hoeken en herken je aan de zowel vloeiende als golvende lijnen die geïnspireerd zijn op de natuur. Logisch dat organische en ronde vormen trendy zijn in het hedendaagse interieur, want ze geven de ruimte een uitnodigende én speelse look.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Organische accessoires in je interieur

Wat dacht je bijvoorbeeld van een asymmetrische spiegel of juist een vloerkleed met een organische vorm? We zien steeds vaker organische vormen terug in woonaccessoires. Bij uitstek met accessoires in de organische vorm kun je het gevoel van comfort en knusheid goed benadrukken. Welke organische spiegels, vazen en vloerkleden mogen jouw interieur sieren?


inspiratiefoto met

Creëer een geborgen sfeer met organische meubels

De selectie organische meubels in deze woontrend kent een combinatie van ronde vormen en afgeronde hoeken. Van organische eettafels tot salontafels en banken: met de keuze voor afgeronde producten geef je de ruimtes in huis een zachte, geborgen en ruimtelijke uitstraling. Heerlijk, toch? Het valt ook op dat de zitmeubels met rondingen steeds vaker een open rugleuning hebben.

inspiratiefoto met

In de spotlight: organische lampen

De organische vorm speelt ook een prominente rol in de wereld van verlichting. Ga jij bijvoorbeeld voor een hanglamp, tafellamp of wandlamp met een organische vorm? Je creëert in een handomdraai een speels contrast door ronde, organische en asymmetrische vormen te combineren met allerlei rechte vormen. Denk bijvoorbeeld aan een organische hanglamp boven een rechthoekige eettafel.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend organische vormen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.