Woontrend: Sweet Dreams

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Sweet Dreams draait om minimalistische ontwerpen met een vrouwelijke uitstraling. Door duurzaamheid in het achterhoofd te houden en te spelen met technologische hoogstandjes zien we producten die niet alleen het hedendaagse leven versimpelen, maar steeds vaker ook een gerecycled karakter hebben. Een tafellamp, oplader en nachtkastje in één is daar een goed voorbeeld van. Door verschillende blauwtinten te combineren met wit en lichtroze ontstaat een verfrissend en toegankelijk geheel.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De inspiratiefoto's uit de bovenstaande collage zijn gemaakt door Jansje Klazinga in samenwerking met Paul Noordijk, Mark Mutsaers en Rob Jansen (Studio Wish).

Shop deze woontrend

De producten in de woontrend Sweet Dreams typeren zich door organische vormen in combinatie met technische snufjes. Het lijken twee tegenpolen die elkaar toch vinden in deze trend. Neem bijvoorbeeld minimalistische lampen met ledverlichting die de schitterende dim to warm techniek in zich hebben. We zien op deze manier een praktische, simplistische en sfeervolle toepassing in een product. Multifunctionele toepassingen als deze komen terug in verschillende producten. We hebben een selectie producten samengesteld die deze woontrend vormt.

Kleurentrends in de stijl van Sweet Dreams

Het verfijnde lijnenspel geeft een ruimte rust en daar sluit de kleur blauw naadloos op aan. Blauw staat namelijk voor rust, helder, ontspanning en vertrouwen. Deze tijdloze kleur combineer je optimaal met bijvoorbeeld een zachtroze tint. Hierdoor ontstaat een subtiele, zoete en vrouwelijke twist in het geheel. Vind je het totaalplaatje te zoet? Door voor een diepblauwe kleur te gaan, geef je hem wat meer pit. Met de onderstaande verftinten creëer je een perfecte kleurbalans.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Sweet Dreams? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.