Woontrend: Warm Minimalisme

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Warm Minimalisme kenmerkt zich door de ultieme materiaalmix van blank hout en donkergekleurd staal. We zien simplistische vormen en vooral het gebruik van warme kleuren. Deze combinatie zorgt samen voor een woonruimte die industrieel oogt, maar wel op een minimalistische wijze. Om een serene uitstraling te creëren, mogen een luchtig kleurenpalet en verweerde materialen niet ontbreken. Door enkele kleine aanpassingen door te voeren, haal je een oase van rust in je woning. Dat wil jij toch ook?

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Altijd al op zoek geweest naar een plek waar je helemaal tot jezelf komt en waar je je misschien wel oplaadt voor nieuwe avonturen? Je thuisbasis vormt bij uitstek de plek waar je gegarandeerd jezelf kunt zijn. Dit is ook een van de kenmerken waar een woning aan moet voldoen. Om deze woontrend in je eigen interieur toe te passen, laten we je een twintigtal producten zien die aan de eigenschappen van deze trend voldoen: natuurlijke materialen, subtiele contrasten en eenvoudige vormen. Heb jij al een favoriet product op het oog die perfect in deze Scandinavische woonstijl thuishoort?

Wandtrends in de stijl van Warm Minimalisme

Om de woontrend Warm Minimalisme toe te passen in je eigen interieur, mag een licht kleurenpalet de boventoon voeren. Denk bijvoorbeeld aan lichte beige-, taupe- en bruintinten. Lichte kleuren klinken misschien wat koel, maar deze kleuren geven een woning wel een sfeervol geheel. En door diverse tinten van eenzelfde kleur te gebruiken, voeg je extra warmte toe en geef je een ruimte een zacht gevoel. Met een of meerdere kleuren verf of behang geef je een wand of ruimte eenvoudig een flinke woonupgrade.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Warm Minimalisme? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.