Binnenkijker: familiehuis met speelparadijs in Berghem

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

Nadat de bouw van het nieuwbouwhuis van Marieke en haar man in 2011 klaar was, namen ze daar direct hun intrek. Zeven jaar later verbouwden ze hun huis waardoor er nu een extra ruimte is om te spelen, relaxen en werken voor de kinderen en hunzelf. In deze binnenkijker staat een echt familiehuis met speelparadijs centraal, voert de minimalistische woonstijl de boventoon en ontdek je hoe je je woning een sfeervolle, rustgevende en speelse uitstraling geeft.

inspiratiefoto met

Stylingtip: zorg voor een opgeruimd huis

Opgeruimd staat wel zo netjes. Met een rustig huis zorg je ook voor rust in je hoofd. Je kunt los speelgoed en andere spullen bijvoorbeeld geheel in stijl opbergen in manden en opbergdozen. De kracht van rust zit hem ook in een aantal mooie objecten bij elkaar. Door accessoires te groeperen, vallen zelfs de kleinste spulletjes op. Bij het groeperen kun je spelen met vorm, kleur, materiaal, aantal en grootte om tot een rustgevend en opgeruimd geheel te komen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: geef je buitenruimte óók een speelse look

In dit huis zien we speelse elementen zoals de schommel en het klimrek en dat trekken de bewoners mooi daar naar hun tuin. Zo zorgen ze zowel binnen als buiten voor de nodige 'fun' en dat is ideaal om ook de kleinste bewoners in huis tevreden te stellen. Gebruik naast een schommel bijvoorbeeld een buitendouche. Je maakt op deze manier van je buitenruimte een waar speelparadijs en geeft het geheel een speels en luchtig karakter.

inspiratiefoto met

Stylingtip: creëer een stijlvolle speelplek voor kinderen

Het strakke design in dit interieur krijgt een speelse twist door het klimrek en de schommel een prominente plek te geven. Er mag gespeeld en geleefd worden, want juist dat is zo gezellig en maakt van dit familiehuis een echt thuis voor jong en oud. De zwarte, stalen deuren scheiden de woonkamer van de speel- en werkhoek en vormen een statement in de woning. De kinderkamer zelf typeert zich ook door de herkenbare, speelse en rustgevende stijl van dit huis.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woonstijl

Een subtiel kleurschema vormt de rode draad in dit huis. De natuurlijke kleuren die we in deze woning terugzien, liggen dicht bij elkaar. Met het gebruik van de materiaalsoort hout en stoffen elementen als vloerkleden en plaids zorgen de bewoners voor extra warmte in huis. De visgraatvloer geeft het geheel een zachte uitstraling. We geven je een dosis inspiratie waarmee je jouw huis ook in deze stijl kunt onderdompelen.

Kleuren in de stijl van dit huis

In grote lijnen draait het in dit huis om één kleurschema en dat zorgt er nou net voor dat alles mooi in elkaar overloopt en goed bij elkaar past. De kleuren wit, grijs en bruin creëren rust en balans terwijl zwart voor een spannend accent zorgt. Uit een enorm scala aan kleuren grijs kozen de bewoners voor een grijstint met een gele ondertoon om het totaalplaatje een extra warme look te geven. Met deze mix van kleuren speel je op een subtiele manier met kleur.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.