Naar boven

Carl Hansen & Son OW603 bank

 1. Carl Hansen & Son OW603 bank gezeept eiken Remix 123
  € 4.754
  4-6 weken
  OW603 bank gezeept eiken Remix 123
  4-6 weken
 2. Carl Hansen & Son OW603 bank geolied eiken Thor 307 leer
  € 6.968
  4-6 weken
  OW603 bank geolied eiken Thor 307 leer
  4-6 weken
4-6 weken
2 variaties vanaf € 4.754
Grote bestelling?
Praktische informatie

De Carl Hansen & Son OW603 bank is ontworpen door Ole Wanscher.

Het onderstel van de OW603 bank van Carl Hansen & Son wordt van massief eikenhout gemaakt, dat afgewerkt kan worden met een zeepbehandeling, een oliebehandeling, een witoliebehandeling of een kleurloze lak. De bekleding kan in stof of leer uitgevoerd worden en is gevuld met dons en koudschuim. De bank heeft een breedte van 214 centimeter, een diepte van 76 centimeter en een hoogte van 80 centimeter. De zithoogte is 45 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Met gezeept hout blijf je het dichtst bij het pure onbewerkte hout. De vezels en nerven blijven zichtbaar en het hout krijgt een lichtere kleur. Idealiter wordt gezeept hout elke 2-3 maanden opnieuw behandeld. Het blijft altijd erg gevoelig voor wijn- en inktvlekken.
 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Wit gepigmenteerde olie gaat uit van dezelfde principes als normale houtolie. Met wit gepigmenteerde olie zal het hout nog lichter van kleur worden.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
Categorie Zitbanken
Productsoort (filter) Carl Hansen banken
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Hoogte armleuning 70
Afmetingen (b) 214.00 x (d) 76.00 x (h) 80.00 cm
Zithoogte 45
Stofsoorten Carl Hansen Loke, Carl Hansen SIF, Carl Hansen Thor, Gabriel Breeze, Gabriel Byron, Gabriel Comfort+, Gabriel Savak, Kvadrat Balder 3, Kvadrat Basel, Kvadrat Canvas, Kvadrat Clara 2, Kvadrat Divina 3, Kvadrat Divina MD, Kvadrat Divina Melange 2, Kvadrat Hallingdal 65, Kvadrat Remix 2, Kvadrat Steelcut 2, Kvadrat Steelcut Trio 2, Kvadrat Sunniva 2, Kvadrat Tonus 4, Kvadrat Vidar 2
Ruimte Alleen geschikt voor binnen
Materiaal Eiken (hout), Leer, Textiel
Garantie 1 jaar
Merk Carl Hansen & Son
Ontwerper Ole Wanscher
Herkomst Denemarken
EAN:
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Tweedekansje
Downloads
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son OW603 bank gezeept eiken Remix 123
  OW603 bank gezeept eiken Remix 123
  4-6 weken
  € 4.754
 • Carl Hansen & Son OW603 bank geolied eiken Thor 307 leer
  OW603 bank geolied eiken Thor 307 leer
  4-6 weken
  € 6.968
Toon meer producten Toon minder producten