Dirk vander Kooij hanglampen

De collectie Dirk Vander Kooij hanglampen is niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar bestaat ook uit unieke lampen. Deze hanglampen van Dirk Vander Kooij worden stuk voor stuk met de door hem zelf ontworpen 3D-printer gemaakt. Hij verbindt technologie en design op de juiste manier met elkaar waardoor hij deze prachtexemplaren kan maken met een zelfgebouwde robot. Een mooi kenmerk van deze lamp vinden wij, jij ook? Een voorbeeld is de Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 36 cm. Zoals de naam je vast al doet vermoeden heeft de lampenkap een diameter van 36 centimeter. Er is twee jaar gewerkt aan deze lamp, want tevreden waren ze niet snel. Dat kun je ook wel zien, want het resultaat mag er wezen. Flinders laat je ook graag de andere Dirk Vander Kooij hanglampen zien. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Dirk Vander Kooij: hoe het begon

Wist je dat er veertig jaar geleden ook al 3D-printers bestonden? Dirk Vander Kooij, afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en vervolgens aan de Design Academy Eindhoven, raakte in 2010 gefascineerd door zo’n machine. Als één van de weinigen in dit vakgebied zag Dirk Vander Kooij juist de voordelen van de leeftijd van de 3D-printer: hij geeft de voorkeur aan de lage resolutie van de oudere printers. En zo bouwde hij in anderhalf jaar tijd zijn eigen 3D-printer, studeerde cum laude af en won de Dutch Design Award van 2011. Recentelijk is hij met Studio Dirk Vander Kooij verhuisd van Eindhoven naar het Hembrugterrein. Samen met drie collega’s en hond Siem betrok hij het Optiek gebouw, recht achter de Affuitenhal waarin Flinders is gevestigd.

Uniek vormgegeven Dirk Vander Kooij hanglampen

Het is één familie wat je ook al snel ziet als je de andere Dirk Vander Kooij hanglampen bekijkt. De Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 68 cm is de grootste lamp van het stel. Het licht dat door de gelaagde lens valt is prachtig en sfeervol tegelijk. Zo creëer je direct al wat extra gezelligheid in huis. Met een maximale snoerlengte van 500 centimeter hang je hem eenvoudig op de hoogte die jij voor ogen hebt op. Heb jij al een mooi plekje op het oog? Wie weet past hij wel heel mooi in de woonkamer boven jouw eettafel, of juist in de slaapkamer boven je bed. Het is maar net waar je hem nodig hebt. Een fijn detail: de kap draait om de messing bal in het midden. Hierdoor kun je het licht altijd richten op de plek waar je het nodig hebt. Het middelmaatje uit deze familie is de Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 52 cm.

Dirk Vander Kooij hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Dirk Vander Kooij. Dat betekent dat wij alle Dirk Vander Kooij hanglampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke hanglamp van Dirk Vander Kooij en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Dirk Vander Kooij hanglamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.