Dirk Vander Kooij lampen

De collectie Dirk Vander Kooij lampen is op een unieke manier tot stand gekomen. Het zijn pareltjes om naar te kijken en met een verhaal. Daar houden wij van! De lampen van Dirk Vander Kooij worden stuk voor stuk door zijn zelf ontworpen 3D-printer gemaakt. Wij laten je graag kennismaken met de kleinste lamp uit deze collectie: de Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 36 cm. Het is een mooi maatje voor boven een kleinere eettafel. Het is ook fraai om twee van deze lampen boven een grotere eettafel naast elkaar (op een verschillende hoogte van elkaar) op te hangen. In totaal zijn ze twee jaar bezig geweest met het ontwerp van deze lamp. Kortom, snel tevreden zijn de ontwerpers van dit designlabel niet. Wat vind jij van de Dirk Vander Kooij lampen?

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Dirk Vander Kooij: hoe het begon

Wist je dat er veertig jaar geleden ook al 3D-printers bestonden? Dirk Vander Kooij, afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en vervolgens aan de Design Academy Eindhoven, raakte in 2010 gefascineerd door zo’n machine. Als één van de weinigen in dit vakgebied zag Dirk Vander Kooij juist de voordelen van de leeftijd van de 3D-printer: hij geeft de voorkeur aan de lage resolutie van de oudere printers. En zo bouwde hij in anderhalf jaar tijd zijn eigen 3D-printer, studeerde cum laude af en won de Dutch Design Award van 2011. Recentelijk is hij met Studio Dirk Vander Kooij verhuisd van Eindhoven naar het Hembrugterrein. Samen met drie collega’s en hond Siem betrok hij het Optiek gebouw, recht achter de Affuitenhal waarin Flinders is gevestigd.

De grootsten van het stel: Dirk Vander Kooij lampen

De Dirk Vander Kooij lampen uit deze collectie lijken stuk voor stuk op elkaar, alleen hebben net een ander formaat. We stellen je graag voor aan de grotere exemplaren: de Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 68 cm en de Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 52 cm. Het maakt niet uit voor welk formaat je kiest, want welk van deze lampen vormt een ware aanvulling voor je interieur. Het licht dat door de gelaagde lens valt is prachtig en sfeervol tegelijk. Wat extra gezelligheid in huis kan soms geen kwaad. Vooral niet als de donkere dagen weer voor de deur staan. Je kunt hem een mooi plekje geven boven je eettafel, of juist boven je bed. Het maakt in elk geval niet uit hoe groot je huis is, want voor elke afmeting is er een geschikte Dirk Vander Kooij lamp gemaakt. Je kunt ze natuurlijk ook prachtig met elkaar combineren op verschillende hoogtes voor een speels effect.

Dirk Vander Kooij lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Dirk Vander Kooij. Dat betekent dat wij alle Dirk Vander Kooij lampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van Dirk Vander Kooij en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Dirk Vander Kooij lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.