Dirk vander Kooij stoelen

De collectie Dirk Vander Kooij stoelen heeft een unieke vormgeving en geschiedenis. De stoelen zijn gemaakt van gerecyclede plastic materialen. Dit is allemaal mogelijk met de unieke robot die Dirk Vander Kooij bouwde. Hij bouwde in anderhalf jaar tijd zijn eigen 3D-printer. Uit deze printer komen de meest prachtige kunstwerken tevoorschijn. De voornaamste reden dat Dirk Vander Kooij werkt met gerecycled plastic is het milieu. Waarom zou je iets weggooien als je er nog iets moois van kan maken? In de studio van Dirk ziet men het hergebruiken van materialen als iets conceptueels. Plastic is alles behalve goedkoop en breekbaar. Dit bewijst Dirk door zijn prachtige en kleurrijke stoelen, waar je gewoon op kunt zitten! 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Dirk Vander Kooij: de start

Wist je dat er veertig jaar geleden ook al 3D-printers bestonden? Dirk Vander Kooij, afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en vervolgens aan de Design Academy Eindhoven, raakte in 2010 gefascineerd door zo’n machine. Als een van de weinigen in dit vakgebied zag Dirk Vander Kooij juist de voordelen van de leeftijd van de 3D-printer: hij geeft de voorkeur aan de lage resolutie van de oudere printers. En zo bouwde hij in anderhalf jaar tijd zijn eigen 3D-printer, studeerde cum laude af en won de Dutch Design Award van 2011. Recentelijk is hij met Studio Dirk Vander Kooij verhuisd van Eindhoven naar het Hembrugterrein in Zaandam. Samen met drie collega’s en hond Siem betrok hij het Optiek gebouw, recht achter de Affuitenhal waarin Flinders is gevestigd.

Gerecyclede Dirk Vander Kooij stoelen

Kenmerkend voor de collectie Dirk Vander Kooij stoelen is het recyclen van plastic materialen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de unieke robot die Dirk Vander Kooij bouwde. Deze robot is in staat om grote objecten als meubelstukken te ‘extruderen’, oftewel warm te persen, van 100% gerecycled materiaal. De eerste stoel die uit de 3D-printer kwam, is de Dirk Vander Kooij RVR stoel. Dit experiment is geslaagd waardoor je niet bang hoeft te zijn wanneer je op deze stoel gaat zitten. De stoel heeft wat weg van het klassieke silhouet van een stoel, maar dan in een modern jasje. Naast deze geweldige stoel heeft de collectie je nog meer te bieden. Neem bijvoorbeeld de Chubby stoel. Hij is opgebouwd uit verschillende laagjes waardoor je misschien zal denken dat hij niet zo stevig is. Deze stoel bewijst het tegendeel. Hij zit namelijk erg fijn en kan ook nog eens tegen een stootje. Beide stoelen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en passen perfect in ieder interieur.

Dirk Vander Kooij stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Dirk Vander Kooij. Dat betekent dat wij alle Dirk Vander Kooij stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke stoel van Dirk Vander Kooij en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Dirk Vander Kooij stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.