Naar boven
Sorteren op

1-36 van 433 producten

Duurzaam design in de spotlight: verlichting

Een lamp die in het zonnetje gezet mag worden is de Miss Nightingale tafellamp van Miss Solar Light. Dit product is namelijk een dimbare tafellamp die door middel van zonnecellen werkt op zonenergie. Daarnaast bestaat deze tafellamp uit gerecyclede kratten en gaat een percentage van de opbrengst van deze lamp naar het WWF en het South African Wildlife College dat zich inzet voor natuurbehoud. Deze ecologische en moderne kandelaar brandt maar liefst 60 uur en is daarmee goed voor heel wat sfeervolle avonden. Het designlabel Ay Illuminate bewijst dat duurzaam design goed is voor de natuur maar ook voor de mens. Dit label laat zich inspireren door vormen en materialen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ze kijken naar beschikbare elementen en hergebruiken natuurlijke materialen in al hun ontwerpen. Om een extra steentje bij te dragen, steunt Ay Illuminate de lokale ambachtslieden en verbeteren ze de leefomstandigheden van vrouwen in deze landen.

Duurzaam aan het werk

Achter al het duurzaam design schuilt een bijzonder en uniek verhaal. Zo zie je dat ieder merk op haar eigen manier duurzaam is en probeert bij te dragen aan een betere wereld. Je kunt ook duurzaam design naar je werkplek of kantoor halen. In onze collectie vind je hoogwaardige kwaliteit tafels van lokaal hout van het Nederlandse designlabel Arco. Dit toegewijde en kleinschalige bedrijf ontwikkelt en maakt duurzame producten die levenslang mee gaan. Ze werken met Nederlandse en Duitse houtsoorten. De bomen die zij gebruiken, komen niet uit grote productiebossen maar uit bossen die vanwege duurzaam onderhoud gekapt moeten worden. Hierdoor beperken ze de CO²-uitstoot tot een minimum. In onze collectie vind je ook refurbished design. Hier wordt nieuw leven geblazen in ‘oud’ kantoormeubilair zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Zo hoeven de producten niet weggegooid of verbrand te worden wat ook de CO²-uitstoot weer ten goede komt.

Duurzaam design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle designproducten van deze duurzame merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar duurzaam design van een specifiek merk en staat dat niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een duurzaam designproduct, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Duurzaam design
Filters
Subcategorie
Geschikt voor
Merken
Kleur
Productsoort
Woonstijl
Herkomst
Materiaal
Ontwerper
Prijs
>>
<<
   
Update