Lensvelt Maarten Baas

De Chair 101 uit de Lensvelt Maarten Baas collectie werd in 2017 op de Salone del Mobile in Milaan gelanceerd onder de naam ‘May I have Your Attention, Please?’. Dit verwijst naar dat wat de beurs eigenlijk is: vele merken en ontwerpers die zoveel mogelijk aandacht willen voor hun eigen unieke werk. En aandacht kregen Maarten Baas en Lensvelt zeker. Ze wonnen de Milano Design Award Best Concept 2017 prijs. Inmiddels maken deze speelse stoelen een belangrijk onderdeel uit van de vaste collectie van Lensvelt. De Maarten Baas 101 A is er één uit een collectie van acht. Ze zijn genummerd van A tot en met H. Iedere stoel is weer verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Genoeg combinatiemogelijkheden dus.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 56 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 56 producten Terug naar boven

De culturele gemeenschap van Lensvelt

Dit Nederlandse merk bestaat al sinds 1962. Het hoofdkantoor bevindt zich op de Herengracht in hartje Amsterdam. Het is een prachtig zeventiende-eeuws grachtenpand waar naast de kantoren ook een galerie is met maandelijks wisselende tentoonstellingen. Dit laat zien dat Lensvelt mensen graag kennis laat maken met het werk van verschillende ontwerpers en kunstenaars. Ze vinden het belangrijk bij te dragen aan een culturele gemeenschap. Lensvelt is voorstander van lokaal geproduceerde goederen, maar ook van lokale mensen. Ze werken overwegend samen met Nederlandse ontwerpers. Zo ook met Maarten Baas. Door projecten zoals de spraakmakende tentoonstelling met Maarten Baas voor de Salon de Mobile in Milaan in 2017 laat Lensvelt zien een geëngageerd label te zijn.

Lensvelt en Maarten Baas

Het kan zijn dat je in eerste instantie niet het verschil ziet tussen de acht verschillende stoelen uit deze serie. Het lijkt wel een spelletje ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’. We verklappen hierbij alvast het antwoord: het verschil zit hem in de rugleuning. Deze heeft telkens net een andere vorm. Dit vergroot het willekeurige en daarmee unieke gevoel van het ontwerp. Het maakt de stoel ook een echte Maarten Baas. Hij staat namelijk bekend om het ontwerpen van meubels die qua vorm heel handmatig aanvoelen. De serie is inmiddels ook uitgebreid met armleuningen, zoals de Maarten Baas 102 B met armleuning. Ga jij voor een set stoelen in dezelfde vorm of durf je het aan te mix en matchen?

Lensvelt Maarten Baas bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Lensvelt. Dat betekent dat wij alle producten uit de Lensvelt Maarten Baas collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.