hero image

Anderssen & Voll

Anderssen & Voll is een Deens ontwerpersduo dat sinds 2009 onder deze naam werkt voor diverse designmerken. De ontwerpers werken aan verschillende opdrachten, maar de focus ligt met name op huishoudelijke objecten. Ze zijn niet trendgevoelig en laten zich tijdens het ontwerpproces niet te veel beïnvloeden door de marktontwikkelingen. Op deze manier proberen ze designproducten te maken die aansluiten op de wensen van de consument en ook op de lange termijn aantrekkelijk zijn. Het kantoor van dit ontwerpersduo is gevestigd in Oslo en het team bestaat ondertussen uit zes mensen. Het duo Anderssen & Voll ontving in de relatief korte tijd dat zij actief zijn onder deze naam al vele designprijzen waaronder de Wallpaper Award, Red Dot Award en IF Award.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 117 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 117 producten Terug naar boven

Het verhaal achter Anderssen & Voll

Torbjørn Anderssen is geboren in 1976 in Elverum en Espen Voll is geboren in 1965 in Trondheim.
Beide ontwerpers hebben een creatieve achtergrond. Zo is Anderssen de zoon van een muzikant en een leraar en Voll de zoon van een keramist en een architect. Ze volgenden allebei creatieve opleidingen aan de Bergen Academy of Art and Design en de Oslo National Academy of Art. In 2000 richtte het duo de designgroep Norways Says op. Het waren ook wel de voorlopers in een groeiende internationale oriëntatie onder Noorse ontwerpers. Dit trok ook internationale belangstelling voor de opkomende jonge designers van Noorwegen. Met deze groep hebben Anderssen & Voll veel succes behaald. In 2009 besloot het ontwerpersduo Anderssen & Voll op te richten. Hiermee dragen ze bij aan ontwerpen voor verschillende merken zoals Muuto, &Tradition en Menu.

Big Island van Anderssen & Voll

Anderssen & Voll heeft een herkenbare stijl. De ontwerpen typeren zich door een minimalistische en zachte uitstraling. Deze typerende stijl komt ook terug in hun eerste ontwerp: de Big Island bank voor Artifort. Deze is ontstaan vanuit de gedachte dat niet iedereen in huis een juiste plek heeft om zich terug te trekken. Big Island is de ideale plek om je even op terug te trekken. Het is een grote bank waar je helemaal in verdwijnt en kunt genieten van je huis of even lekker kan dagdromen. Ze hebben de functie gecombineerd met de gedachte dat je op een eiland zit. Daar komt de naam van dit ontwerp ook vandaan. De bank wordt gezien als het middelpunt in huis.

Anderssen & Voll bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Anderssen & Voll. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Anderssen & Voll en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.