hero image

Gijs Papavione

Gijs Papavione is een ontwerper van Nederlandse bodem. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door met name eenvoud. Eenvoudige basisvormen met een verfijnde en elegante belijning zien we vooral terug in hetgeen hij maakt. Daarnaast moeten zijn ontwerpen ook comfort uitstralen. Het succes van deze ontwerpen wordt al gauw duidelijk als hij diverse designprijzen in de wacht sleept waaronder de Red Dot Award in 2011. Tegenwoordig is Gijs Papavione met name bekend door de ontwerpen voor het Nederlandse designmerk Montis. Zijn collectie laat zien waar Gijs voor staat en wat hij zoal heeft gemaakt.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-11 van 11 producten Sorteren op 1-11 van 11 producten Terug naar boven

Werkwijze van Gijs Papavione

In 1949 in Den Bosch werd Gijs Papavione geboren. Na de middelbare school besloot hij om aan de Hogere Technische School te gaan studeren. Hier studeerde hij Werktuigbouwkunde. Daarna is hij afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven op de afdeling productontwerpen. Sinds 2009 ontwerpt Gijs Papavione als zelfstandig ontwerper voor verschillende nationale en internationale bedrijven. Hij begint in eerste instantie met een algemeen en ruw idee. Tijdens dit proces werkt en schaaft Gijs eraan waardoor uiteindelijk de essentiële kenmerken van het ontwerp overblijven. Hierdoor zijn de ontwerpen ongecompliceerd, logisch en praktisch. Zijn doel is ontwerpen creëren die ook door hun eenvoud veelzijdig zijn.

Gijs Papavione voor Montis

Gijs Papavione startte in 1976 bij Montis op de afdeling productontwikkeling. Hier werd hij productmanager, dacht hij mee over de ontwerpen en was hij ook medeverantwoordelijk voor de designfilosofie van Montis. Begin jaren negentig promoveerde hij tot vaste ontwerper voor Montis. Dit designlabel is een Nederlands merk wat meubels ontwerpt met verschillende, vrolijke en creatieve ontwerpen. De meubels garanderen zitcomfort en zijn stijlvolle items voor in huis. Een gedachtegang die helemaal past bij die van Gijs Papavione. Een bekend ontwerp voor Montis is de bank uit de Axel collectie. Bij deze bank is het onderstel zo gemonteerd dat de bank boven de grond lijkt te zweven en de kussens zijn extreem zacht. Deze bank is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

Gijs Papavione bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Gijs Papvione. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Gijs Papavione en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.