hero image

Lisbet Friis

Lisbet Friis is een echte specialist als het gaat om patronen, kleuren en materialen. Ze wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde textielontwerpers van haar generatie. Lisbet richt zich met haar werk op interieur, fashion en architectuur. Haar uitgebreide kennis is terug te zien in verschillende tapijtcollecties voor het designlabel Fabula Living. Artistiek denken is altijd de basis geweest in haar creatieve proces. Dit verklaart misschien voor een groot deel ook wel het succes achter haar ontwerpen. Haar werk wordt over de hele wereld door middel van tentoonstellingen getoond.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Werk van Lisbet Friis

Lisbet Friis ontwikkelt al haar ideeën voor projecten in de landelijke rust net buiten Kopenhagen. Ze heeft hier een eigen atelier wat vroeger een stal was. Hier experimenteert ze met materialen en kleurconcepten. Ze reist de hele wereld over en neemt de veranderende stemmingen en waarden van de samenleving mee. De inspiratie van Lisbet Friis komt nog steeds uit dezelfde bron: de Scandinavische traditie, de sterke affiniteit met licht en de kleuren van de natuur. Het veranderlijke weer van Denemarken is voor haar net zo inspirerend als de schoonheid van een dikke, grijze mist. Haar kleurschema’s komen zowel uit de natuur als uit de stedelijke ruimte. De kleurthema’s vertaalt ze naar patronen voor stoffen die terugkomen in haar ontwerpen.

Lisbet Friis voor Fabula Living

Fabula Living is een Deens designlabel waarvoor Lisbet Friis veel ontwerpt. Fabula Living produceert vloerkleden met een authentiek Scandinavisch gevoel. De vloerkleden worden met de hand geweven en hebben allemaal mooie, zachte tinten. Een typisch voorbeeld is het Poppy geel/beige vloerkleed. Dit kleed is gemaakt van handgeweven wol en katoen. Door de gele kleur heeft het kleed een zonnige uitstraling. Dit kan in combinatie met andere items voor een warm interieur zorgen, maar het ontwerp kan ook juist een hele frisse uitstraling hebben. Aan het eind van het kleed zitten blauwe strepen die je doen denken aan de blauwe lucht. In dit kleed is goed terug te zien dat Lisbet Friis gebruikmaakt van de natuur als inspiratiebron. Een heel ander kleed is het Aster vloerkleed. Dit kleed heeft een veel donkerdere kleur die je kunt associëren met een grijze wolk, maar ook met de ondergrond in het bos. In dit ontwerp speelde de natuur ook een belangrijke rol.  

Lisbet Friis bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Lisbet Friis. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Lisbet Friis en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.