Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist

Sorteren op 1-36 van 42 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 42 producten Terug naar boven

Het ontstaan van Pedrali

Italiaan Mario Pedrali richtte in 1963 Pedrali op en vernoemde het naar zijn familienaam. Vanuit zijn kleine werkplaats in Palazzolo sull’Oglio ontwierp en produceerde hij zijn eerste smeedijzeren stoelen. Het succes zette snel voort en vanaf de jaren ‘70 begon hij samenwerkingen met zowel Italiaanse als buitenlandse ontwerpers. Inmiddels heeft Mario’s bedrijf zich ontwikkeld tot een waar familiebedrijf, waar zijn twee zonen momenteel de leiding hebben. Met ruim 300 medewerkers, een zeer geavanceerde fabriek en meerdere succesvolle collecties verder, wist Pedrali de ‘Compasso d’Oro ADI’ award voor industrieel design in 2011 te winnen. In 2016 heeft Pedrali een heel geautomatiseerd magazijn geopend van 7000 m2 en deze is via een skytrain en acht zelfsturende shuttles verbonden met het bestaande industriegebied. Lees hier tips voor het onderhouden van tuinmeubelen.

Duurzaamheid staat bij Pedrali hoog in het vaandel

Op het moment van oprichting was duurzaamheid nog niet relevant. Gelukkig is het Italiaanse familiebedrijf erg innovatief en betrokken met het milieu. In 2015 is de eerste stap naar duurzaamheid gezet en mochten ze het FSC-certificaat in ontvangst nemen. Dit betekent dat Pedrali exclusief hout gebruikt uit verantwoorde bossen die werken vanuit een strikte overeenstemming wat betreft ecologische, sociale en economische normen. Vervolgens heeft Pedrali niet stil gezeten. In 2016 en 2017 hebben zij namelijk maar liefst 2 ISO-certificaten mogen toevoegen aan de collectie. Deze staan voor gegarandeerde kwaliteit en een duidelijk focus op duurzaamheid en toewijding aan voortdurend verbeterende milieuprestaties. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Pedrali Gossip collectie waarvan elk product gemaakt is van 100% gerecycled plastic.

Pedrali bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pedrali. Dat betekent dat wij alle Pedrali producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Pedrali en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Pedrali. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Pedrali veilig en vertrouwd online bestelt. Wij verzenden bovendien gratis in de Benelux.