Naar boven

Plafondlampen

Design plafondlampen koop je bij Flinders.nl. Zoek je een unieke plafondlamp? Bij Flinders vind je een selectie moderne plafondlampen. De plafondlampen die je op de website vindt, zijn met zorg geselecteerd en afkomstig van de beste designlabels. Veelgevraagde plafondlampen zijn de Vibia Funnel plafondlamp, Foscarini Caboche, Foscarini Big Bang, Flos Smithfield, Artemide Pirce, Luceplan Hope en de Flos Wan plafondlampen. Flinders rekent geen verzendkosten binnen de Benelux!
Informatie en tips over verlichting? Bekijk onze verlichtingsmodule!

Sorteren op

1-36 van 82 producten

Plafondlampen van bekende merken

We hebben design plafondlampen van top designlabels als Artemide, Flos, FoscariniLuceplan, Marset en Martinelli Luce. Wat dacht je van de Miconos Plafondlamp van Artemide, De Mysterio Plafondlamp van Diesel Foscarini of de Nur Mini Plafondlamp van Artemide? Daarnaast hebben we plafondlampen van Flos. Een favoriete plafondlamp van Flinders is de Flos Smithfield (en dat is niet alleen omdat de oprichter Smits als achternaam heeft). Andere toppers zijn de Funnel van Vibia, de Hope plafondlamp van Luceplan, de Caboche en Big Bang van Foscarini en de Button van Flos. We zijn altijd op zoek naar de leukste en mooiste plafondlampen. We breiden ons assortiment continu uit. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Plafondlampen kiezen

Allereerst is het goed te bepalen waarvoor je de plafondlamp wilt gebruiken. Is de lamp vooral bedoeld om de ruimte te verlichten? Of wil je iets specifiek uitlichten, met behulp van een plafondspot? Je kunt een plafondlamp ook zien als een decoratief object, dat vooral mooi moet zijn. Prachtige decoratieve lampen zijn onder meer de Foscarini Big Bang, de Artemide Miconos of de Luceplan Hope. Meer functionele plafondlampen zijn onder meer de Zuiver Dice, de Vibia Funnel en de Flos Wan C/W. Wil je echt pronken met licht, dan is de Caboche plafondlamp van Foscarini wellicht iets voor jou. De keuze is aan jou.

Kijk omhoog

Foscarini heeft lampen in het assortiment die niet het standaard uiterlijk hebben. De Big Bang van Foscarini is geïnspireerd op de oerknal en dit zie je ook terug in het design. De lampenkap lijkt wel te exploderen. De indrukwekkende lamp is mooi voor in je slaapkamer, woonkamer, boven de eettafel of juist in een zakelijke ruimte zoals een vergaderruimte. Hij zal zeker de aandacht trekken. De Miconos plafondlamp van Artemide lijkt net een glazen bol, maar dan aan het plafond. De glazen bol is mondgeblazen en hangt recht, maar de lichtbron gaat er schuin in. Deze bijzondere lamp is er ook als wand- en tafellamp en als staande lamp. Miconos staat goed in elke ruimte. Luceplans Hope-lamp is geïnspireerd op de klassieke kroonluchter. Door de kunststof lenzen wordt het licht naar alle kanten weerkaatst. De lamp heeft een doorsnede van 110 cm, maar als dit te groot is voor de ruimte in je huis dan zijn er nog twee andere maten verkrijgbaar. Naast deze imposante plafondlampen zijn er ook lampen die minder opvallend zijn, maar wel functioneel zijn. Deze vind je onder andere bij Zuiver, Vibia en Flos. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan volgt de stap: design plafondlamp monteren.

Design plafondlampen monteren: een paar tips

Het bevestigen van een plafondlamp is soms best een beetje lastig. En niet elke plafondlamp is hetzelfde. Vaak moet je boren om de lamp te bevestigen. Wees er dan zeker van dat de elektriciteit is uitgeschakeld en dat er geen draden lopen op de plek waar je gaat boren. Zorg dat je een boor hebt met de juiste diameter voor de pluggen. Welke plug je moet gebruiken, is afhankelijk van het plafond (voor een gipsplatenplafond gebruik je hollewandpluggen, voor een betonnenplafond een universeel plug). Strip vervolgens de blauwe en de zwarte draad die uit het plafond komen. Plaats een (meegeleverd) kroonsteentje zodanig dat de elektriciteitsdraden aan een van de zijden naast elkaar komen. Vaak wordt een plafondlamp geleverd met een beugel of metalen plaat. De beugel / plaat bevestig je aan het plafond. Hier kun je vervolgens de kap van de lamp aan bevestigen. Mocht je de plafondlamp dimbaar willen maken, laat je dan even goed informeren welke dimmer geschikt is. Dat verschilt namelijk per lichtbron (gloeilamp, LED, halogeen of spaarlamp).

Vragen over design plafondlampen? Onze klantenservice staat voor je klaar

Je kunt natuurlijk vragen hebben over een specifieke design plafondlamp. Welke materialen en kleuren zijn voorradig, wat is de exacte doorsnede van de lamp? Allemaal relevante vragen. Bel gerust onze klantenservice 020 - 30 30 630 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar.

Bij Flinders vind je de mooiste plafondlampen:

  • Design plafondlampen
  • Artemide plafondlampen
  • Foscarini plafondlampen
  • Luceplan plafondlampen