Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist

Sorteren op 1-36 van 38 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 38 producten Terug naar boven

Het verhaal achter Spectrum

Spectrum is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog en zorgde er tegelijkertijd voor dat iedereen werk hield in deze periode. Er ontstond een tekort aan grondstoffen bij weverij De Ploeg waardoor mensen op zoek moesten naar andere werkplekken. En dat kon onder andere bij Spectrum. De eerste collecties die ze op de markt brachten, bestonden vooral uit meubels en woonaccessoires van klein hout en biezen. In 1954 wisten ze de grote naam Martin Visser als hoofd aan te stellen van de designafdeling van Spectrum. Dit was een eerste stap naar succes. Hij was degene die verschillende ontwerpers als Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela aan dit Nederlandse merk wist te binden. De producten van Spectrum worden ook ontwikkeld in Nederland. Hierbij wordt de kennis van gespecialiseerde vakmensen gecombineerd met moderne producttechnieken. Door de productie in eigen land te houden, is de uitstoot minimaal en blijven de transportkosten laag. Zo dragen ze ook hun steentje bij aan de maatschappij.

Eén van de bekendste Spectrum meubels: BR 02 slaapbank

In 1960 ontwierp Martin Visser de bekende BR 02 slaapbank. Je kunt deze bank wel zien als het meest bekende ontwerp voor het merk Spectrum. De letters BR van de bank staan voor ‘bank om te rusten’. In tegenstelling tot de eerdere slaapbanken van Martin Visser, heeft de BR 02 bank geen bevestiging tussen de rug en zitting en gebruikt hij een ronde buis voor het onderstel. Doordat Martin Visser een juiste hoek tussen de zitting en rugleuning op het ontwerp toepaste, kreeg de bank een erg comfortabel karakter. Het jaar 2020 staat in het teken van het 60-jarig jubileum van de iconische slaapbank van Martin Visser. Hier wordt veel aandacht aan besteed met een expositie in het Centraal Museum in Utrecht. Om dit te vieren, heeft Spectrum zeven grote Nederlandse namen in de designwereld gevraagd om een ontwerp te maken dat is geïnspireerd op deze slaapbank. De creaties van deze ontwerpers zijn te zien van maart t/m augustus.

Spectrum bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Spectrum. Dat betekent dat wij alle producten van Spectrum kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Spectrum en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Spectrum. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.