Sorteren op

1-36 van 37 producten

Over Spectrum

Over Spectrum

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontstond er een tekort aan grondstoffen waardoor weverij De Ploeg bijna zijn deuren moest sluiten. Directeur Piet Blijenburg besloot daarom in 1941 ‘t Spectrum op te richten om zo zijn weverij en zijn personeel van de ondergang te redden. Met het overgebleven materiaal maakten zij meubels en woonaccessoires. Grote namen kwamen aan boord zoals Martin Visser, Friso Kramer en Benno Premsela. Ook de oprichter van de internationale kunstgroep Cobra, Constant Nieuwenhuys ging aan de slag voor Spectrum. Daarnaast werd Gerrit Rietveld benoemd tot ontwerper en lid van de beoordelingscommissie van de collectie. Het merk groeide hard en werd al gauw populair binnen de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum staat inmiddels al 75 jaar voor het creëren van duurzame meubels en woonaccessoires met een toekomstwaarde. Met liefde voor duurzaamheid, Dutch design en oorspronkelijke vormgeving is Spectrum nu populairder dan ooit.

IJhorst bijzettafels van Spectrum voor iedere ruimte

De IJhorst bijzettafels van Spectrum zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om voor één van de formaten te kiezen, maar je kunt ze ook met elkaar afwisselen en combineren. Zet een IJhorst bijzettafel S bij een IJhorst bijzettafel M en een IJhorst bijzettafel L in het midden van de zithoek en je hebt een bijzondere driedelige salontafel die in hoogte varieert. Voor een extra speels effect zou je zelfs voor drie verschillende afwerkingen kunnen kiezen. Heb je niet zoveel ruimte? Dan is alleen de kleinste bijzettafel een goede keuze. Zet dit bijzettafeltje naast je bed in de slaapkamer of naast een grote comfortabele fauteuil in de leeshoek. Zo is er voor iedere ruimte wel een IJhorst bijzettafeltje te vinden. Voor welke afwerking kies jij?

Van kunst naar design

Zoals we eerder al lieten doorschemeren was Constant Nieuwenhuys een van de belangrijkste Nederlandse ontwerpers. Hij was maatschappelijk zeer betrokken en filosofeerde graag over hoe de creativiteit van een individu kon leiden tot een maatschappelijke omwenteling. Het kwam daarom ook niet als een verassing dat Nieuwenhuys begin jaren 50 steeds vaker naar de soldeerbout greep dan naar zijn kwasten. Hij begon met ruimtelijke constructies en zelfstandige sculpturen en experimenteerde toen met architectonische maquettes. De IJhorst bijzettafels voor Spectrum zijn daarom van grote waarde. Deze zijn het kenmerkende keerpunt in zijn oeuvre en markeren de overgang van zijn Cobra jaren naar zijn unieke en grootschalige New Babylon project.

Spectrum IJhorst bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Spectrum. Dat betekent dat wij alle producten uit de Spectrum IJhorst collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Spectrum
Filters
Merken
Spectrum
Meer tonen
Productsoort
Kleur
Ontwerper
Woonstijl
Prijs
>>
<<
   
Update