Spectrum fauteuils

In de collectie van Spectrum vind je fauteuils in allerlei soorten en maten. Zo zijn de Press Room Chair fauteuil en de New Amsterdam fauteuil van Gerrit Rietveld erg volumineus en zijn de SZ 01 pitriet fauteuil en de SZ 02 tuigleer fauteuil van Martin Visser een stuk minimalistischer. De fauteuils uit deze collectie zijn ontworpen door Nederlandse grootheden die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en de jaren daarna meubels en woonaccessoires creëerden met een toekomstwaarde. Dit maakt de fauteuils stevig, comfortabel en vooral duurzaam. Zo gaan de fauteuils van Spectrum generaties lang mee en overstijgen ze door de tijdloze ontwerpen alle trends. Je zult zien dat deze fauteuils veelzijdig en gemakkelijk te combineren zijn. Welke fauteuil is jouw favoriet?

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

Design van Spectrum

In de Tweede Wereldoorlog ontstond er een tekort aan grondstoffen waardoor weverij De Ploeg bijna zijn deuren moest sluiten. Om de fabriek en zijn personeel van de ondergang te redden, besloot directeur Piet Blijenburg in 1941 ‘t Spectrum op te richten. Met overgebleven materiaal dat uit houtstukken en biezen bestonden maakten ze meubels en woonaccessoires. Grote namen kwamen aan boord zoals Martin Visser, Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela. Daarnaast werd Gerrit Rietveld benoemd tot ontwerper en lid van de beoordelingscommissie van de collectie. Het merk groeide hard en werd enorm populair binnen de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum staat inmiddels al 75 jaar voor het creëren van duurzame meubels en woonaccessoires met een toekomstwaarde en met de liefde voor duurzaamheid, Dutch design en oorspronkelijke vormgeving is Spectrum nu populairder dan ooit.

Bijzonder exclusieve fauteuils van Spectrum

De fauteuils uit de collectie van Spectrum worden letterlijk en figuurlijk tot kunst verheven. Zo is de Kokke fauteuil opgenomen in diverse museumcollecties. De fauteuil is te vinden in het Stedelijk Museum van Amsterdam, het Museum für Angewandte Kunst in Keulen en in het Designmuseum in Kopenhagen. Voor het ontwerpen van deze fauteuil heeft Ruud-Jan Kokke gespeeld en geëxperimenteerd met ambacht, techniek en materiaal. Het resultaat is deze bijzondere fauteuil. Een andere bijzondere fauteuil is de Fauteuil voor Metz&Co van Gerrit Rietveld. Deze prachtige fauteuil werd in 1942 door Rietveld ontworpen voor in het Amsterdamse warenhuis Metz&Co. In deze tijd werd Nederland bezet door de Duitsers en die vroegen hem lid te worden van een Kultuurkamer die zij hadden ingesteld. Rietveld weigerde waardoor de stoel nooit werd geproduceerd. Tot nu. De werktekeningen en prototypes van de stoel zijn gelukkig goed bewaard gebleven waardoor de Fauteuil voor Metz&Co na 75 jaar nu eindelijk geproduceerd wordt.

Spectrum fauteuils bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Spectrum. Dat betekent dat wij alle Spectrum fauteuils kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.