Spectrum tafels

Liefhebbers van Dutch design en duurzaamheid kunnen hun hart ophalen met de collectie tafels van Spectrum. Dit designlabel van eigen bodem is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog en heeft als missie duurzame meubels en woonaccessoires te ontwerpen met een toekomstvisie. De stevige fundering van de collectie is gelegd door grootheden als Gerrit Rietveld, Martin Visser en Benno Premsela en wordt vandaag de dag uitgebreid met nieuw talent zoals Carolina Wilcke, Aart van Asseldonk en Studio Parade. De tafelcollectie van Spectrum bestaat uit ‘oude’ en nieuwe ontwerpen en zijn stuk voor stuk tijdloze designklassiekers. Goede voorbeelden hiervan zijn de IJhorst bijzettafels en de TE 06 tafel. Deze ontwerpen zijn typerend voor de jaren 50 stijl en zijn nog nooit uit de mode geraakt.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Over Spectrum

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ontstond er bij weverij De Ploeg een tekort aan grondstoffen. Om de fabriek en zijn personeel van de ondergang te redden, besloot directeur Piet Blijenburg in 1941 ‘t Spectrum op te richten. Van de overgebleven materialen die uit houtstukken en biezen bestonden, maakten ze meubels en woonaccessoires. Gerrit Rietveld werd door de directeur benoemd tot lid van de beoordelingscommissie van de collectie en sindsdien ging het hard. Grote namen als Martin Visser, Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela worden binnengehaald en de populariteit van het merk groeit binnen de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum staat inmiddels al 75 jaar voor het creëren van meubels met een toekomstwaarde en met de liefde voor duurzaamheid, Dutch design en oorspronkelijke vormgeving, is Spectrum nu populairder dan ooit.

Spectrum tafels van eigen bodem

Spectrum heeft een bijzondere en uitgebreide collectie tafels. Een enkeling is zelfs uit te breiden: de Endless tafel 260x90 van Aart van Asseldonk is een eettafel die geïnspireerd is op de geboorteplek van Spectrum: weverij en fabriek De Ploeg. Van Asseldonk kreeg in 2017 de eer om de fabriek die in 1958 ontworpen werd door Gerrit Rietveld te vernieuwen. Hij koos voor een robuust ontwerp wat typerend is voor hem en voor heldere lijnen die typerend zijn voor Rietveld. De Endless tafel 260x90 kun je hierdoor eindeloos uitbreiden en combineren. Ook Carolina Wilcke liet zich inspireren door De Ploeg. Zo kwam de inspiratie voor de Tangled tafels van de grote raamkozijnen met een prachtige serie tafels als resultaat. Onze favoriet, de Tangled salontafel, bestaat uit een bijzettafel en een salontafel die samen één geheel vormen. Het bijzettafeltje zit aan de salontafel vast en is heen en weer te schuiven door middel van een rails en kleine wieltjes. Zo kun je de indeling van de salontafel helemaal zelf bepalen en heb je altijd genoeg ruimte.

Spectrum tafels bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Spectrum. Dat betekent dat wij alle Spectrum tafels kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.