Verf

Farrow & Ball verf

Farrow & Ball is een Engels merk dat bekend staat om een rijkelijk gevuld verf- en behangassortiment. Het is een merk dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Qua verf hebben we gekozen voor drie verschillende soorten: mat krijtverf, half-mat krijtverf en hout- en metaalverf. Om op ieder zijn of haar woonwens in te spelen, is er verf die geschikt is voor binnen en andere verf die juist buiten perfect tot zijn recht komt. Heb jij een muur in je huis die wel een frisse wind kan gebruiken? Dan is de verf van Farrow & Ball absoluut het overwegen waard. Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat jouw favoriete kleur muurverf er niet bij zit, want Farrow & Ball produceert maar liefst in 132 verschillende kleuren. Mag de frisse wind wel wat meer zijn dan een enkele kleur? We hebben ook een selectie uit het behangassortiment uitgezocht. Er is keuze uit verschillende patronen en kleuren die jouw kamer van extra karakter voorzien. Je muur hoeft met Farrow & Ball nooit meer saai en onopvallend te zijn.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Overige categorieën Sorteren op 1-1 van 1 producten Sorteren op 1-1 van 1 producten Terug naar boven

Hoe Farrow & Ball ooit begon

We gaan heel wat jaren terug als we het hebben over het jaar waarin Farrow & Ball is opgericht door (jawel!) John Farrow en Richard Ball. Het gaat om het jaar 1946 wat inhoudt dat ze al meer dan zeventig jaar bezig zijn. Deze rijke geschiedenis is de kracht van het bedrijf geworden. De formule en de ingrediënten die ze gebruiken om tot de verschillende soorten verf te komen, zetten ze al tientallen jaren in en dat laat ook direct zien dat het productieproces vrij traditioneel is. Voor het produceren van het behang gebruiken ze ook oude technieken. Zo houden ze alles dichtbij huis en waarborgen ze uitstekende kwaliteit. De verkoop van Farrow & Ball is niet dichtbij huis gebleven, ze hebben inmiddels vestigingen over de hele wereld. Wij zijn ook heel blij dit mooie merk in ons assortiment te hebben.

Farrow & Ball mat en half-mat krijtverf

Je hebt in ons assortiment van Farrow & Ball de keuze uit twee afwerkingen. Het gaat om Estate Emulsion (krijtverf mat) en Modern Emulsion (krijtverf half-mat). Beide typen zijn verkrijgbaar in de 132 kleuren die een ongeëvenaarde kleurdiepte hebben. Er zit wel een duidelijk verschil tussen de twee afwerkingen. Zo heeft de matte krijtverf een glansniveau van 2 procent en dat zorgt voor een fraaie, matte uitstraling waarbij de diepte van de kleur bijzonder goed tot zijn recht komt. Je kunt deze soort afnemen, maar niet wassen. Hierdoor komt deze verf goed van pas in elke ruimte in je woning met uitzondering van de badkamer en keuken. De half-matte krijtverf is daarentegen wel uitermate geschikt voor deze twee ruimtes. Dat komt doordat deze verf wel afneembaar en afwasbaar is. Los daarvan kan deze krijtverf enorm goed tegen vocht en vlekken. Deze verfsoort heeft een glansniveau van 7 procent wat zorgt voor een matte uitstraling. Ben jij er al over uit welke verf bij jouw eisen past? Handig om te weten: naast de krijtverf heb je ook de keuze uit de primer & undercoat voor muren en plafonds die beschikbaar is voor vier verschillende kleurtinten. We hebben ook de Exterior Eggshell verf van Farrow & Ball die speciaal voor buiten is.

Hoe krijg je het optimale verfresultaat?

Om het ultieme kleurenresultaat dat je voor ogen hebt te verkrijgen, raden we je aan om op zijn minst twee lagen verf op je wand of plafond aan te brengen. De krijtverf van Farrow & Ball droogt in slechts twee uurtjes tijd en dat betekent dat je na vier uur al een tweede laag kunt aanbrengen. Kom je er na afloop achter dat je toch te weinig krijtverf hebt ingekocht? Dan is dat geen enkel probleem, want elke pot krijtverf wordt gemengd en gemaakt in dezelfde fabriek. Hierdoor kunnen we je garanderen dat de kleur die je nabestelt nooit afwijkt van de kleur waar je je wand eerder al een fraaie opknapbeurt mee hebt gegeven. Handig om te weten: de krijtverf is gemaakt op waterbasis waardoor het ook veilig is voor huisdieren en kinderen.

Farrow & Ball bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle krijtverf van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar krijtverf van een specifiek merk en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je krijtverf, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.