Woontrend: Eco Friendly

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Het draait om duurzaam design in de woontrend Eco Friendly. De meubelindustrie typeert zich steeds meer door revolutionaire veranderingen om op de meest duurzame manier nieuwe woonproducten te lanceren. Deze trend bestaat uit producten die stuk voor stuk een duurzaam karakter hebben. Het gaat bijvoorbeeld om het gebruik van gerecycled materiaal en de werkwijze om het milieu te ontlasten. Er bestaan ook merken die bij een verkocht meubelstuk een boom ervoor terugplaatsen.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Van FSC-gecertificeerd eikenhout, gerecyclede PET-flessen of oceaanplastic? Duurzaam design staat in de schijnwerpers. In de woontrend Eco Friendly vind je veel producten die van duurzame materialen zijn gemaakt. Het is zelfs zo dat sommige producten van gerecycled plastic zijn gemaakt dat volledig recyclebaar is en het circulaire rondje compleet maakt. Van hanglampen tot banken en van stoelen tot tafels: met de producten uit deze trend richt je je woning in elk geval op een duurzame manier in.

Kleurentrends in de stijl van Eco Friendly

Met de woontrend Eco Friendly haal je eenvoudig een stukje natuur in huis. Met gedempte kleuren en natuurlijke materialen ontstaat vanzelf een interieur waar elementen uit de natuur op de voorgrond treden. En daar sluiten bijvoorbeeld de kleuren bruin, groen en antraciet perfect op aan om een tijdloos geheel te creëren. Goed om te weten: de verf van Farrow & Ball is 100% op waterbasis gemaakt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Eco Friendly? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.