Woontrend: oplaadbare lampen

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends

De woontrend oplaadbare lampen past perfect bij het feit dat de tuin de afgelopen jaren een prominente rol heeft gekregen. Zo wordt de tuin ervaren als verlengstuk waarbij er meer aandacht is voor de inrichting en niet onbelangrijk: we langer kunnen genieten in de buitenlucht. We zien een snelle opmars in het gebruik van oplaadbare lampen voor buiten voor zowel in tuinen als op balkons. Het voordeel is dat er geen elektriciteitsaansluiting nodig is. Deze nieuwe generatie lampen biedt mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Extra fijn: in de wintermaanden geniet je net zo goed binnen van deze praktische lampen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop een oplaadbare lamp voor buiten

In deze trend gaat het niet alleen om oplaadbare lampen voor buiten, want ook binnen winnen deze tafellampen zonder snoer steeds meer terrein. Zo kun je een oplaadbare lamp eenvoudig gebruiken in een kast of op een dressoir waar geen directe lichtaansluiting is. Neem de oplaadbare Wick tafellamp van Graypants die een ware hit is vanwege het kaarslichteffect. Zowel bij verlichting als meubels is de vervaging tussen binnen en buiten een trend met de oplaadbare lamp in de hoofdrol. Van deze oplaadbare tafellampjes heb jij echt overal plezier.  

Oplaadbare tafellampen: ideaal voor buiten

Veel oplaadbare lampen zijn spatwaterdicht met een IP-waarde van tenminste 44. Het is wel handig om deze lampen aan het eind van een zonnige dag naar binnen te halen. Een IP-waarde van 65 of hoger is pas echt ideaal als buitenlamp. Dat houdt in dat de lamp zowel stof- als waterdicht is en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Als je een lamp met deze IP-waarde koopt, ben je er zeker van dat je deze lamp buiten kunt laten staan. We hebben er in deze trend een aantal voor je op een rijtje gezet.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend oplaadbare lampen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.