Woontrend: Warm Futurism

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Technologische veranderingen volgen elkaar in razend tempo op. De computer neemt steeds meer het denkwerk van de mens over waardoor we de empathische kant missen. Achter de woontrend Warm Futurism schuilt nieuwsgierigheid naar wat de toekomst ons gaat brengen en technologie speelt daar ook een belangrijke rol in. Het moderne lijnenspel en de strakke vormen zetten tot actie aan en bewegen ons naar de toekomst. Een mix van matte en glanzende objecten zorgt voor een in het oog springende mix van producten.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

De kleur blauw speelt de hoofdrol in de woontrend Warm Futurism. Ondanks dat deze kleur van zichzelf niet warm is, zorgen bijvoorbeeld de technologie dim to warm en LED verlichting in allerlei uitvoeringen voor de warme uitstraling in een ruimte. Verlichting zorgt bij uitstek voor extra sfeer en dat uit zich ook steeds meer in lampen die je via een app de gewenste lichtsterkte meegeeft. Met deze productselectie dompel je je interieur onder in deze trend en richt je elke ruimte in stijl in.

Kleurentrends in de stijl van Warm Futurism

De uitgesproken kleur blauw staat centraal en accentueert zowel de vormen als lijnen van elk ontwerp. De technologische snufjes als dim to warm en de telkens mooier wordende LED verlichting zorgen voor een warme ambiance. Daar sluit een warme tint wit perfect op aan. Het totaalplaatje krijgt een stoerder karakter als je de kleur zwart eraan toevoegt. Door te spelen met verschillende tinten blauw creëer je zelfs een ton-sur-ton kleurenpalet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Warm Futurism? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.