Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist

Z-serie collectie Z-serie collectie

Nama collectie Nama collectie

Hozuki collectie Hozuki collectie

Bamboo collectie Bamboo collectie

Sorteren op 1-36 van 50 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 50 producten Terug naar boven

Ay van Ay illuminate

Ay illuminate wordt gerund door Ay Lin Heinen, Nelson Sepulveda en Mark Eden Schooley. Zij zijn niet alleen alle drie ontwerper voor het verlichtings- en accessoiresmerk, maar vervullen ieder ook nog een andere rol. Ay is de ondernemer van het stel, Nelson de stylist en Mark de fotograaf. Maar als je denkt dat het merk is vernoemd naar de oprichtster, heb je het mis. ‘Ay’ is namelijk het Chinese woord voor liefde. Zo kun je ‘Ay illuminate’ op twee manieren uitleggen: ‘liefde voor licht’ (Chinees) en ‘ik verlicht’ (Engels, fonetisch). Het trio achter dit bijzondere merk kun je het best omschrijven als multicultureel, creatief en getalenteerd. Chileen Nelson was lange tijd artdirector bij een toonaangevend magazine en Amerikaan Mark werkte als fotograaf voor onder andere ELLE Decoration. Hun ontmoeting op de vakbeurs Maison et Objet van 2008 heeft een bijzondere collectie tot gevolg gehad.

Wereldwijd succes

Ay illuminate gaat uit van beschikbare elementen en kijkt goed naar de bestaande sfeer, kleuren en materialen in een ruimte. Dit betekent onder andere dat natuurlijke materialen worden hergebruikt in de ontwerpen. Met het verstrijken van de tijd worden de materialen alleen maar mooier volgens Ay illuminate. Daarnaast vormen lokaal vakmanschap en de bestaande materialen die voorkomen in met name Afrika, Azië en Zuid-Amerika de belangrijkste inspiratiebron voor dit merk. Hier is een prachtige collectie lampen en accessoires uit ontstaan, gemaakt van lokale grondstoffen als katoen, sisal en zijde. Deze werkwijze blijkt een gouden formule, want Ay illuminate presenteert ieder jaar hun collecties, zoals Bamboo Wren Kiwi en Hozuki, op de grootste internationale designbeurzen. Bovendien worden lokale ambachtslieden op deze manier gesteund en verbeteren zo de leefomstandigheden van met name vrouwen in Afrika.

Natuurlijke eyecatcher

De lampen van Ay illuminate hebben het van nature in zich om aandacht te trekken. Het robuuste frame van iedere lamp gecombineerd met een niet-alledaagse lampenkap, zorgt voor een echte blikvanger in huis. Om sommige hanglampen van Ay illuminate kun je ook letterlijk niet heen, zoals de Z2 hanglamp. Deze heeft een diameter van maar liefst 77 centimeter! Bovendien is deze hanglamp meer dan een meter hoog. Zowel de katoenen als de sisal versie van deze Ay illuminate lamp is handgeweven door lokale vaklieden. Dit betekent niet alleen dat je met elke lamp een uniek exemplaar in handen hebt, maar ook dat je een stukje cultuur in huis haalt. Dat maakt de verlichting van Ay illuminate nét even spannender dan die van een ander designlabel. Dat laat de Nama collectie ook goed zien.

Ook voor jouw interieur

Ay illuminate houdt in haar ontwerpen niet alleen rekening met verantwoord materiaalgebruik en de plaatselijke bevolking. Het is natuurlijk minstens zo belangrijk dat er een lamp ontstaat die ook jouw interieur een boost geeft! Daarom heb je met de collectie van Ay illuminate keuze tussen verschillende afmetingen, materiaalsoorten en kleuren. In het ene huis staat een hanglamp met zwarte accenten nu eenmaal mooier dan eentje met witte accenten. Voor dat interieur is er bijvoorbeeld de Z11 hanglamp met een frame van zwarte bamboe. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende kleuren sisal, variërend van bruin tot grijs. En voor wie de sfeer van zijn of haar vakantie graag mee naar huis neemt, is er de katoenen Z5 hanglamp. De zomerse, witte stof in combinatie met naturelkleurige bamboe zorgt ervoor dat je je weer helemaal op Ibiza waant. Kortom, Ay illuminate heeft voor ieder wat wils!

Ay illuminate bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Ay illuminate. Dat betekent dat wij alle producten van Ay illuminate kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Ay illuminate en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.