Northern: geïnspireerd door het Noorden

Northern is een prachtig merk uit Noorwegen. Ze halen inspiratie uit het Noorse landschap: hoge bergen, helderblauwe wateren, adembenemende fjorden en ga zo maar door. Ze gebruiken voornamelijk natuurlijke materialen in hun vernieuwende ontwerpen die een brug slaan tussen functionaliteit en schoonheid. De producten van Northern passen over het algemeen het allerbeste in de Scandinavische woonstijl, maar ook in andere stijlen voelen de producten zich prima thuis. Klassieke woningen bijvoorbeeld, of moderne interieurs zijn goed te combineren met de producten van Northern. Oorspronkelijk was Northern een merk dat voornamelijk verlichting produceerde, maar sinds een tijdje is het meer dan dat. Tegenwoordig kun je ook bij Northern terecht als je op zoek bent naar meubelen.

Northern Birdy lampen zijn oude favorieten

De Birdy lamp heeft een ietwat moderne look, maar doet het ook bijzonder goed in klassieke interieurs. De lampenserie werd oorspronkelijk ontworpen door een elektriciteitsbedrijf uit Oslo in 1952. Toen stond de lamp bekend als de ‘s-30016’. In 1954 ontving het ontwerp de Golden Medal van het Triennale Museum in Milaan, een zeer gewaardeerde prijs. In 2013 werd de lamp opnieuw uitgebracht door Northern. De originele look en de bekende vormen bleven gewaarborgd, waardoor de lamp nu net zo geliefd is als de eerste keer dat hij uitkwam. Doordat hij in een nieuw jasje is gestoken, is hij van alle technologische hoogstandjes voorzien en past hij helemaal in deze tijd.

Northern Birdy bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Northern. Dat betekent dat wij alle Northern Birdy producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van dit merk en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.