hero image

Alexander Girard

Alexander Girard was een van de meest invloedrijke interieurontwerpers en textielkunstenaars van de twintigste eeuw. Zo creëerde hij meerdere bekledingsstoffen waarin zijn voorliefde voor abstracte vormen en geometrische patronen in verschillende kleurcomposities tot uitdrukking kwam. Alexander Girard, die eigenlijk architectuur heeft gestudeerd, maakte naam in zijn lange carrière als interieur-, meubel-, tentoonstellings- en grafisch ontwerper. Tot en met de dag van vandaag zijn de bekledingsstoffen nog altijd even tijdloos en sterk. Naast zijn grote naam als interieurontwerper was hij een van de belangrijkste verzamelaars van volkskunst. De voorwerpen en stoffen die Girard tijdens zijn reizen verzamelde, vormden een rijke bron van inspiratie en ideeën. Een mooi voorbeeld zijn de creaties uit de Wooden Dolls collectie van Vitra.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 45 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 45 producten Terug naar boven

Vitra en Alexander Girard

Alexander Girard ontwierp meubels, accessoires en stoffen voor onder andere het iconische designmerk Vitra. Veel van zijn ontworpen, producten en stoffen worden nog steeds door Vitra geproduceerd en gebruikt. Nadat Alexander Girard in 1993 stierf, schonken zijn erfgenamen zijn tekeningen, prototypes en stalen aan het Vitra Design Museum. De afgelopen jaren hebben Vitra en het Vitra Design Museum zich ingezet voor de heropleving en herwaardering van het werk van Alexander Girard. Het productportfolio van Vitra groeit met onder andere de beschilderde Wooden Dolls, meubelstukken en unieke textielontwerpen van Alexander Girard.

Alexander Girard bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Alexander Girard. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Alexander Girard en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.