Lumina verlichting

Lumina maakt al sinds 1973 unieke designlampen. Het Italiaanse bedrijf is opgericht door Tommaso Cimini en heeft sindsdien een aantal prachtige designklassiekers ontwikkeld. Bekende collecties van Lumina zijn de Galileo, Daphine en Matrix collectie. Met een Lumina lamp haal je uniek en kwalitatief hoogwaardig design in huis. Met de nadruk op functionaliteit en uniciteit. Sinds de oprichting worden alle designlampen vervaardigd in de eigen fabriek in Arluno. Hierdoor kan het bedrijf een volledige kwaliteitscontrole garanderen. Alles gebeurt hier in huis: van de selectie van de grondstoffen tot het ontwerp van nieuwe producten. Ook de leveranciers van Lumina produceren enkel op het Italiaanse grondgebied met uitzondering van enkele elektronische onderdelen. Bekijk de complete collectie verlichting waarmee je je interieur of een deel ervan in de schijnwerpers zet. 

Flinders is dealer van

Sorteren op

1-36 van 40 producten

Lumina verlichting: een geschiedenis

Tommaso Cimini ontwierp in de jaren 70 een unieke halogeentafellamp: de Daphine tafellamp. Het werd een groot succes en deze lamp staat aan de basis van de oprichting van het Italiaanse designlabel Lumina. De volgende jaren ontwierp Cimini onder meer de klassieker Elle 1 vloerlamp. Lumina kenmerkt zich door de nadruk op functionaliteit en originaliteit. Bij Lumina vind je geen namaak. Een uniek aspect is dat alle onderdelen van de Lumina lampen worden geproduceerd in Italië zelf. Waar vind je dat nog? Tegenwoordig legt Lumina meer en meer de nadruk op het produceren van duurzame en energiezuinige verlichting. Zo is er de Lumina Flo serie met ledverlichting. Energiezuinig en verkrijgbaar in meerdere frisse kleuren. Bij Lumina weten zij de hedendaagse consument en ondernemer te verrassen met unieke, functionele ontwerpen die zeker modern zijn en de tand des tijds ongetwijfeld gaan doorstaan.

Lampen in de spotlight

De Flo vloerlamp LED, de Moove hanglamp en de Elle vloerlamp zijn absolute toppers van Lumina. Ze bestaan uit totaal verschillende designs, maar zijn stuk voor stuk voor meerdere ruimtes geschikt. De functionaliteit zie je duidelijk terug in elk van deze lampen. Zo kun je de Flo vloerlamp LED in twee verschillende standen dimmen. Hierdoor kun je deze lamp prima als sfeerlamp inzetten. In je woonkamer of op je werkplek zal hij absoluut niet misstaan. De Moove hanglamp schuif je eenvoudig via de rail naar de plek waar je gericht licht nodig hebt. Een lamp die met je meedenkt. Dat geldt net zo goed voor de Elle vloerlamp. Met behulp van het scharnier plaats je de lampenkap in de richting waar je licht nodig hebt.

Lumina bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Lumina. Dat betekent dat wij alle producten van Lumina kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Lumina en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Lumina. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt. Wij leveren bovendien gratis in de Benelux. 

Flinders klanten beoordelen de producten van Lumina gemiddeld met 9 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 3 beoordelingen.

Naar boven