Naar boven
Sorteren op

1-36 van 192 producten

Fraai design behangpapier in verschillende soorten

Bij de aanschaf van design behangpapier is het belangrijk dat je een behangsoort kiest die aansluit op jouw wensen en niet onbelangrijk: jouw woning. Ieder type behang heeft namelijk andere kenmerken en dus ook voor- en nadelen. Bovendien bepaalt het materiaal waarvan het design behangpapier is gemaakt ook vaak de uitstraling ervan. Maar hoe weet je nu welke behangsoort je het best kunt kopen? We kunnen grofweg twee soorten behangpapier onderscheiden op basis van het materiaal waarvan deze zijn gemaakt: behangpapier van papier, zoals traditioneel behang en vliesbehang, en behangpapier van kunststof. Bij Flinders verkopen we voornamelijk vliesbehangpapier. Dit noemen we ook wel WallSmart behangpapier, omdat je het heel eenvoudig op de muur kunt aanbrengen. Voor deze behangsoort smeer je namelijk niet het behangpapier maar de muur in met plaksel. Dit voorkomt scheuren in het behangpapier en maakt behangen een fluitje van een cent.

Hoe kies je behangpapier uit?

Het kan best lastig zijn om behangpapier uit te kiezen dat ook helemaal voldoet aan je verwachtingen. Vooral als er zoveel keuze is. Het grote voordeel van behangpapier is dat het je interieur echt een boost kan geven. Dat heeft uiteraard ook een keerpunt: wie weet wordt het wel te overheersend met het design behangpapier dat je hebt uitgekozen. Het kan daarom geen kwaad om behangpapierstalen aan te vragen of het behangpapier in onze winkel te komen bekijken. Onze adviseurs helpen je graag op weg. Wellicht is het dan ook slim om een foto van je interieur mee te nemen. Dat praat (en adviseert) wat makkelijker. Goed om te weten is dat we van alle behangpapierrollen een staal in onze winkel hebben. Zo kun je ook in alle rust het design behangpapier bekijken en je oriënteren op de mooiste behangpapiersoorten. 

Tips om thuis te behangen 

Om ervoor te zorgen dat je design behangpapier goed aanbrengt en uiteindelijk het gewenste resultaat onder ogen krijgt, raden we je aan met de volgende tips rekening te houden:

  • Voorkom kleurverschil: zorg dat je altijd een hele wand afmaakt. Als je bijvoorbeeld de stukken boven ramen en deuren later gaat behangen, kan dit kleur- en structuurverschil geven. 
  • Knip behangpapier: laat bij behang met een patroon de eerste decorkant naar boven op tafel liggen. Verschuif vervolgens de banen daarop steeds tot de patronen precies passen. Snijd de banen op maat plus tien centimeter om de banen op maat aan te laten sluiten. 
  • Gebruik behangboorden: met zogenoemde behangboorden of -randen kun je papierbehang met verschillende kleuren en motieven combineren. Ook kun je een accent toevoegen aan de muur. Omdat je de boord over de naad heen plakt, ziet het resultaat er netjes uit. 
  • Werk naden weg: met een nadenroller rol je de naden tussen twee banen plat. Doe dit nooit bij een behangpapiersoort met structuur, omdat je dan de structuur uit het behangpapier drukt. 
  • Smeer banen in: als je vooraf meerdere banen insmeert met plaksel, doe er dan niet meer dan je in een kwartier op kunt plakken. Anders loop je de kans dat de lijm is opgedroogd voordat je aan behangen toekomt. 
  • Behandel overtollig behangpapier: wrijf met de stompe kant van een schaar voorzichtig over het overtollig behang op het plafond of de plint. Zo ontstaat er een vouwlijn waarlangs je het behangpapier netjes kunt wegknippen.  
  • Zorg voor de juiste lichtinval: werk bij het behangen altijd van het raam af. Op deze manier valt het licht in de behangnaden zodat ze nauwelijks opvallen. Doe je het andersom, dan vallen de behangnaden juist enorm op. 
  • Behang milieubewust: er is ook behangpapier van gerecycled papier te koop. Dit is het minst belastend voor het milieu en dus een goede keuze als je milieubewust wilt behangen. 
  • Bekijk de zuigbaarheid van de muur: breng een streep water op de muur aan. Als deze na vijf minuten verdwenen is, is het een normaal zuigende muur. Is de muur na vijf minuten nog nat? Dan is deze zwak of niet zuigend. En is het water al veel eerder dan vijf minuten verdwenen? Dan heb je te maken met een snel zuigende muur.

Design behangpapier bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij het design behangpapier van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je opzoek naar behangpapier van een specifiek merk en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met het behangpapier, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.