In de spotlight: Flos

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids
Flos is een toonaangevend internationaal merk dat in het oog springt door de kwalitatief hoogwaardige en vooral innovatieve designverlichting waar ze de wereld van design keer op keer mee weten te verrassen. Het gaat om designlampen die een plek krijgen bij de consument thuis én juist in professionele omgevingen als kantoren, hotels en restaurants. Merano is de Italiaanse stad waar dit merk haar oorsprong vindt en in 1962 is opgericht. Flos heeft dus een rijke geschiedenis en zetten we letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers.

inspiratiefoto met

Nieuw design van Flos

In de meer dan vijftig jaar dat het merk Flos al actief is, ligt de focus continu op uitgebreid onderzoek en innovatieve technieken om op die manier nieuwe verlichting aan hun collectie toe te voegen. Dat gaat samen met de gerenommeerde ontwerpers die Flos door de jaren heen aan zich wist te binden. Van de 265 Chromatica wandlamp tot de Bellhop vloerlamp: we laten zien met welke designlampen Flos haar assortiment het afgelopen jaar bijvoorbeeld heeft verrijkt.

Inspiratie van Flos

Het Italiaanse merk Flos is niet zomaar een verlichtingsmerk en experimenteert al bijna zestig jaar met de vorm van licht. Hun werk kent vele iconische klassiekers en is ook niet voor niets vaak bekroond met prijzen. De focus ligt altijd op duurzame, tijdloze en kwalitatieve designlampen. Benieuwd hoe zo'n lamp van Flos bij jou thuis kan staan? We geven je een dosis inspiratie om te zien wat voor lampen Flos zoal heeft en hoe deze in verschillende ruimtes tot hun recht komen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Verschillende soorten designlampen van Flos

Flos is tot op de dag van vandaag een echt familiebedrijf dat al heel lang een brede collectie aan designlampen produceert. Typerend voor deze lampen is vooral de tijdloosheid waardoor ze jaren later nog steeds een succes blijken en vele lampen zelfs zijn uitgegroeid tot ware designklassiekers. Een voorbeeld daarvan is de populaire booglamp. Mensen die een booglamp kopen, kiezen dan toch vaak voor het origineel van Flos. Van hanglampen tot wandlampen: je hebt de keuze uit meer dan driehonderd ontwerpen.

8 x bestsellers van Flos

Achter elke lamp van Flos schuilt een bijzonder verhaal. Een voorbeeld daarvan is de buitengewone Toio vloerlamp. De ontwerper van deze lamp is niemand minder dan Castiglioni die voor het armatuur een hengel als basis nam. Hij bedacht ook dat de lamp zelf een koplamp van een auto moest zijn in combinatie met een transformator. Door een aantal nieuwe technieken als led op deze lamp toe te passen, is dit ontwerp weer helemaal van nu. Deze acht populaire lampen van Flos dragen bij aan het grote succes van dit merk, vallen stuk voor stuk op door hun eigentijdse ontwerpen en zijn bekroond met diverse prijzen.

Bekende ontwerpers waar Flos mee samenwerkt

Flos staat voor hoogwaardige kwaliteit en identiteit waardoor ze voornamelijk samenwerken met designers die eigenlijk alleen voor dit merk ontwerpen. Dit merk kent ondertussen een catalogus vol bijzondere designlampen die door legendarische namen in de geschiedenis van design zijn gemaakt. Van Antonio Citterio tot Jasper Morrison: een aantal van deze grote namen zetten we voor je in het zonnetje. Zo ontdek je in een handomdraai welke lampen zij bijvoorbeeld voor Flos hebben gemaakt.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.