String kasten

Wie een String kast zoekt, zit goed bij Flinders. In onze collectie vind je namelijk alle modellen en uitvoeringen van de populaire String kast. Wat dacht je van de Pocket wandkast? Dit is de kleinste van alle String kasten, maar zeker niet de minste. Met twee zijpanelen en drie planken is het een boekenkast die vrijwel overal past. Bovendien kun je deze String kast aanvullen met andere modellen en dus zo groot maken als je zelf wilt. En heb je al die leuke kleuren al gezien waarin deze kast verkrijgbaar is? Wij kunnen maar niet kiezen tussen kobaltblauw, lichtroze en eenvoudig zwart. Maar ook losse onderdelen als het Floor side panel 1-pack 200 x 30 cm en de Shelf plank 3-pack 78 x 30 cm kun je in diverse kleuren bestellen. Kortom, met een String kast kun je alle kanten op!

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 160 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 160 producten Terug naar boven

Het systeem achter de String kast

De Zweedse architect Nils Strinning ontwierp in 1949 de eerste String kast. Het flexibele en kenmerkende kastsysteem werd vervolgens één van de grondleggers van modern Scandinavisch design. En dat is niet verrassend. Het minimalistische ontwerp van de lichte planken en de slanke zijpanelen maakt de String kast functioneel, praktisch in transport en eenvoudig te monteren. Elk onderdeel is goed doordacht en beschikbaar in vele kleuren en materialen. De afmetingen zijn al sinds 1949 hetzelfde. Hierdoor kun je een kast van String altijd weer herbouwen, aanpassen en uitbreiden. De planken zijn 58 of 78 cm lang en 20 of 30 cm breed en de zijpanelen zijn 75 cm of 200 cm lang. Zo kun je eindeloos variëren. Niet voor niets is de String kast de afgelopen 60 jaar een wereldwijd succes gebleken.

Veel of weinig bergruimte?

Voor een String kast met veel bergruimte, kijk je het beste even bij de String Hoge Kast Medium (wit). Deze configuratie bestaat uit zes planken van 30 centimeter diep en twee kastjes met schuifdeuren. De kastjes zijn 40 centimeter hoog, de zijpanelen zijn gemaakt van wit gelakt staal en de planken van wit MDF. Deze kast van String kan in werkelijk elke ruimte gebruikt worden. In de keuken kan je er je pannen en servies op kwijt, in de woonkamer wordt het een boekenkast, en ook in de slaap- of badkamer staat deze String kast prachtig. Vind je de kast een maatje te breed, dan is de Hoge Kast Small (wit) wel iets voor jou. In plaats van 160 centimeter is deze 80 centimeter breed.

Combineren kun je leren

Het String systeem is niet alleen handig omdat je meerdere kasten aan elkaar kunt koppelen, maar je kunt ook aan de slag met werkbladen, tafels en kastjes met deurtjes. Deze kun je stuk voor stuk combineren met de String kasten. Neem de inventieve Wandkast met tafel small (wit/eiken), de perfecte combinatie van wandkast en bureaublad. Of het Dressoir Medium (wit), dat bestaat uit twee kastjes met schuifdeuren en twee extra planken. In deze String kast kun je ongezien veel spullen opbergen. Ideaal, dus!

String kast bij Flinders

Flinders is officieel dealer van String. Dat betekent dat wij alle String kasten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke kast van String en staat deze niet op onze website?Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een String kast, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.