Vitra Corniches

De Vitra Corniches serie is letterlijk een kroon op je werk. Of nou ja, een kroon op je souvenirs. Deze geinige wandkasten zijn speciaal ontworpen om alles wat jij hebt uitgestald, in het zonnetje te zetten. Omdat dit ontwerp van de Franse gebroeders Bouroullec uit diverse onderdelen bestaat, stel jij zelf je ideale wandplank samen. Ga je voor een enkel exemplaar, of combineer je de Vitra Corniches producten tot een lange reeks? Hoe dan ook, of je nu je mooiste kunstvoorwerpen in de schijnwerper wil zetten, je kookboeken in de keuken kwijt moet of een plek voor handschoenen en sleutels in de gang nodig hebt, de Vitra Corniches serie is de perfecte oplossing. Begin bijvoorbeeld eens met de Corniches kast small. Met een breedte van 21 centimeter en een diepte van ruim 14 centimeter, kun je hier al aardig wat op kwijt. De uitbreiding volgt vanzelf!

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-3 van 3 producten Sorteren op 1-3 van 3 producten Terug naar boven

Vitra voor een modern huishouden

Vitra is een uniek design label dat haar oorsprong vindt in Zwitserland. Al sinds de jaren vijftig produceert het bedrijf prachtige design meubels, verlichting en woonaccessoires. Vitra producten staan bekend om haar streven naar duurzaamheid en uniciteit. De producten zijn qua vorm vaak zo kenmerkend dat je ze vast wel eens hebt gezien, al weet je misschien niet eens dat ze van Vitra zijn. De producten vind je zowel in huis als in kantoren en openbare instellingen. De producten van Vitra zijn ijzersterk en gaan al gauw een leven mee. Design klassiekers kent Vitra meer dan genoeg, maar ook moderne ontwerpen sieren de collectie. De Vitra Corniches serie is hier een perfect voorbeeld van. Het strakke ontwerp gecombineerd met de speelse rondingen is namelijk een aanwinst voor ieder modern interieur.

Gebroeders Bouroullec

De Vitra Corniches collectie is ontworpen door de wereldberoemde broertjes Ronan & Erwan Bouroullec. Deze Franse gezinsleden vormen sinds 1999 een succesvol ontwerpersduo dat ontwerpen leverde voor onder andere HayVitraKartellFlos en Magis. Tot deze ontwerpen behoorden niet alleen producten voor in huis, maar ook voor op kantoor. Daarnaast werken ze samen aan architectonische projecten. De ontwerpers van de Vitra Corniches collectie zijn inmiddels meerdere keren bekroond. Zo kregen ze in 1998 de Grand Prix du Design (Parijs) en namen zij een jaar later de New Designer Award (New York) in ontvangst. De broers werden in 2002 tot designers van het jaar gekroond op de Salon du Meuble in Parijs. In 2003 werden ze verkozen tot designers van het jaar door ELLE Decoration in Japan. De producten van het brein achter de Vitra Corniches collectie zijn veelvuldig opgenomen in museale collecties. Denk aan het Design Museum in London, Centre Pompidou in Parijs, MoMa in New York en het Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Vitra Corniches combineren

Zoals gezegd, kun je de Vitra Corniches producten geheel naar eigen inzicht met elkaar combineren. Er bestaan drie verschillende formaten, waarvan de Corniches kast large de grootste is. Met een breedte van 45,5 centimeter, een diepte van 21,9 centimeter en een hoogte van 8,6 centimeter kun je hier een heleboel boeken, sleutels en souvenirs op kwijt. Is dit je net een maatje te groot, kijk dan eens naar de Vitra Corniches kast medium. Deze is 35,2 centimeter breed en ruim 14 centimeter diep. Het mooiste resultaat krijg je natuurlijk wanneer je de Vitra Corniches planken met elkaar combineert tot een vrolijk geheel. De plank is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is te koop in zwart, rood en wit. Met een ingenieus systeem bevestig je de Vitra Corniches aan de muur en kunnen ze, ondanks hun lichtheid, heel wat gewicht dragen.

Vitra Corniches bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij elk product uit de Vitra Corniches collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek Vitra Corniches product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product van de Vitra Corniches collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.