Naar boven

Frama: back to basics

Met de collectie van designlabel Frama ga je letterlijk back to basics. Door de pure vorm van meubels en verlichting te bewaren zorgt dit Deense merk voor een open en eerlijke uitstraling. Verreweg de meeste producten uit de collectie van Frama zijn ontworpen door het label zelf. De ideeën komen tot leven in de zogenaamde Frama Studio, waar vrijheid en creativiteit centraal staan. De collectie van Frama slaat een brug tussen ouderwets en modern, net als de voormalige apotheek waarin de studio gevestigd is. Frama baseert haar ontwerpen op de archetypes van producten en gaat zo terug naar de basis. Ook geometrie is belangrijk in de collectie van Frama. Dit betekent dat alle ontwerpen voldoen aan specifieke verhoudingen en afmetingen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de 90 Degrees lampen van Frama. De twee koper- of messingkleurige platen vormen een hoek van precies 90 graden met elkaar. In de onderste van de twee is een E27 fitting bevestigd, waar je voor een speels effect bijvoorbeeld een langwerpige lichtbron in kunt draaien. Kortom, vorm is heel belangrijk voor de lampen van Frama.

Frama lampen E27

Fan van simpele, strakke designs met een industrieel tintje? Dan zijn de verschillende E27 lampen van Frama je ideale match. De designs zijn dan misschien minimalistisch, saai zijn ze absoluut niet. Door het hippe koper of messing waar je uit kunt kiezen, schitteren de Frama lampen in eenvoud. Daarnaast geeft het snoer met zijn zwarte textiel een mooi contrast met de gladde, glimmende fitting. En geeft deze E27 Frama lampen hun industriële tintje. Voor aan je wand is er de Frama E27 wandlamp, waarbij het net lijkt of er een bol licht uit de muur komt zetten. Liever een groter gebaar aan je muur? Dan is er ook de Frama E27 wandlamp 25cm, die vijftien centimeter groter is dan zijn broertje. Ook voor op je tafel, nachtkastje of dressoir is er een Frama lamp: de Frama E27 tafellamp. Je perfecte huisgenoot, want ook deze Frama lamp kan veel blikken vangen.

Schitterende lichtbronnen

Ben je de standaard peertjes zat? Frama heeft voor jou wel heel bijzondere lichtbronnen, zoals de Frama Diamond Lights lichtbron helder. Met “Shine bright like a diamond” slaat Rihanna de spijker op zijn kop, want deze diamant schittert letterlijk. En ook Marilyn Monroe snapt het helemaal met “Diamonds are a girl’s best friends”. Nou is deze diamant net iets te groot voor je ringvinger, maar de Frama lamp is zeker wel je beste vriendin in het donker. Gelukkig betaal je voor deze grote diamant niet de hoofdprijs. Nog zo’n bijzondere lamp van Frama is de Frama Atelier Bulb lichtbron E27 60W. Deze lamp mag dan misschien de vorm hebben van een klassieke gloeilamp, van binnen schuilt een kunstwerk. Als je goed kijkt zie je dat de gloeidraad anders is dan normaal. Het gloeidraad van deze Frama lamp is namelijk op een unieke manier gespannen, waardoor hij een ‘schitterend’ uiterlijk heeft.

Frama lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Frama. Dat betekent dat wij elke Frama lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van Frama en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Frama lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.