Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist

Extinct Animals collectie Extinct Animals collectie

Fool's Paradise collectie Fool's Paradise collectie

Magic Marker collectie Magic Marker collectie

Eden Queen collectie Eden Queen collectie

Sorteren op 1-36 van 112 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 112 producten Terug naar boven

Van Moooi naar Moooi Carpets

Zoals de naam al doet vermoeden, is Moooi Carpets verwant aan het Nederlandse designlabel Moooi. Toen topontwerper Marcel Wanders en geboren marketeer Casper Vissers in 2001 de handen ineen sloegen, was het nog maar een kleine stap naar het succesvolle Moooi zoals wij dat nu kennen. Met vier showrooms in Amsterdam, Londen, Milaan en New York kan ook de rest van de wereld inmiddels niet meer om dit schoolvoorbeeld van ‘Dutch design’ heen. Met ingang van 2015 heeft Moooi een nieuw concept ontwikkeld, gespecialiseerd in het afleveren van een perfect passende vloerdecoratie voor ieder project: Moooi Carpets. Dankzij een team van succesvolle ontwerpers, waaronder natuurlijk Marcel Wanders maar ook Studio Job, Neri & Hu en Bas Kosters, zijn de tapijten van Moooi Carpets de meest bijzondere die je ooit hebt gezien. Hulp nodig bij de keuze van een vloerkleed? Lees hier verschillende tips voor het kiezen van een tapijt.

Revolutie in tapijtenland

De collectie van Moooi Carpets is niet alleen bijzonder mooi, maar wordt ook op een bijzondere manier geproduceerd. Om de unieke vloerkleden vorm te geven, gebruikt Moooi Carpets namelijk een Chromojet 800 printer. Met deze printer is het mogelijk om een ongelofelijke hoeveelheid kleuren te printen in een extreem hoge resolutie (76 dpi). Ter illustratie: dat zijn negen stippen per vierkante millimeter! Het resultaat is een ultiem heldere afbeelding of print op het tapijt. Deze techniek heet ‘process colour technology’ en heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de gebruikelijke ‘spot colour technology’. Zo wordt er minder materiaal verspild, is de methode energiezuiniger en is het mogelijk om ook kleine oppervlaktes te bedrukken. Bovendien kun je met deze techniek iedere kleur uit het spectrum gebruiken.

Moving Moooi Carpets

Het is Moooi Carpets gelukt om, als één van de weinigen, diepte te creëren in de vloerkleden die zij bedrukken. Neem het Celestial vloerkleed, een ontwerp van Edward van Vliet. Geïnspireerd op het heelal lijkt het alsof je regelrecht het sterrenstelsel in stapt wanneer je voet zet op dit kleed. De intensiteit van de kleuren en de hoge resolutie van de afbeeldingen, zorgen er bovendien voor dat de Moooi Carpets zelfs in beweging lijken te zijn. Neem het Liquid Birch vloerkleed: dit ontwerp heeft alle kenmerken van een 3D-print. De takken van de berk lijken voor en achter elkaar langs te reiken en maken het onmogelijk om het aantal bomen te kunnen tellen. En ook op het Jewels Garden vloerkleed gebeurt van alles tegelijk. Hoeveel dimensies weet jij te onderscheiden op dit tapijt van Moooi Carpets?

Unieke vorm(geving)

Moooi Carpets worden niet alleen gekenmerkt door kleur en intensiteit. Ook de vorm(geving) is een vermelding waard! Natuurlijk kun je in de collectie van Moooi Carpets terecht voor een vierkant of rechthoekig tapijt, zoals het Garden of Eden Rectangle vloerkleed. Maar wat dacht je van een tapijt in de vorm van een zeshoek, zoals het Hexagon Multi vloerkleed? Of geef jij de voorkeur aan een rond tapijt van Moooi Carpets, zoals het Festival Midnight en het Crystal Teddy vloerkleed? Voor wie écht iets origineels zoekt, is er het Amoeba vloerkleed naar het ontwerp van Edward van der Vliet. Drie keer raden welke vorm dit tapijt heeft… Tot slot heeft Moooi Carpets ook vloerkleden met een ovale vorm, afgeronde hoeken en speelse zeshoek in de collectie. Voor welke kies jij? We raden je aan te kijken in de Dazzling Dialogues, Eden Queen, Fool’s Paradise, Magic Marker, Polar Byzantine en Scribble series te kijken voor een tapijt met zo’n prachtige vormgeving.

Moooi Carpets bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Moooi Carpets. Dat betekent dat wij alles van Moooi Carpets kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek tapijt en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Moooi Carpets. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw tapijt veilig en vertrouwd online bestelt.