LE KLINT Carronade

De LE KLINT Carronade lampen zijn er in alle vormen en maten, en er is dus altijd wel een die bij jou past. Door de eenvoudige vormen en kleuren hoef je niet je interieur om te gooien, maar past de Carronade lamp naadloos in jouw interieur. Neem bijvoorbeeld de Carronade wand- en tafellamp. Deze lamp is niet alleen knap, maar past zich ook qua functionaliteit makkelijk aan jouw interieur aan. Ten eerste is het mogelijk om de lamp, zoals de naam al doet vermoeden, zowel aan de wand als op tafel te gebruiken. De keuze is aan jou. Door het mechanisme in de lamp kun je de lamp bovendien draaien in elke richting die je wilt. Een ideale multifunctionele lamp dus!

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-7 van 7 producten Sorteren op 1-7 van 7 producten Terug naar boven

Het ontstaan van LE KLINT

De allereerste LE KLINT lamp werd al een eeuw geleden gemaakt door architect en ingenieur P.V. Jensen-Klint. Een van zijn nakomelingen Tage Klint, heeft in 1943 de lampen tot een officieel bedrijf gemaakt, genaamd LE KLINT. Vandaag de dag is LE KLINT een vernieuwend Deens merk dat samenwerkt met jonge designers die met nieuwe trends en ontwerpen komen. Een van deze ontwerpers is Markus Johansson, ontwerper van de Carronade lijn. Johansson probeert producten te maken die verrassend zijn en anders dan wat men kent, zowel in vorm als in functie. Dit komt dan ook tot uiting in de Carronade serie. De Carronade lampen blijven verrassen en vervelen niet snel.

Vernieuwende LE KLINT Carronade lampen

De Carronade lampen zijn geen muurbloempjes, maar vallen lekker op. Dit komt niet perse door hun formaat of kleur, maar door het materiaalgebruik. Ontwerper Markus Johansson heeft in zijn Carronade serie gebruik gemaakt van aluminium, messing en hout. Deze combinatie is verrassend en ongewoon. Neem bijvoorbeeld de Carronade vloerlamp medium. Naast het sculpturale onderstel komen in de kap de drie bovengenoemde materialen mooi samen. Dit is ook het geval bij de Carronade hanglamp large. In de hanglamp wordt het contrast tussen het matte aluminium en messing mooi duidelijk. Dit maakt de Carronade een interessant stukje design. De ontwerper Johansson heeft zich laten inspireren door scheepskanonnen uit de 17e eeuw. Hij schiet de denkbeeldige kogel uit het denkbeeldige scheepskanon raak!

LE KLINT Carronade bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Carronade lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.