LE KLINT: vroeger en nu

De eerste LE KLINT lamp is al bijna een eeuw oud. Toch is de techniek die toen is toegepast nog steeds helemaal van nu. Architect en ingenieur P.V. Jensen-Klint heeft destijds de Plica techniek ontwikkeld. Inmiddels wordt er een heel team van ‘Pleating Technicians’ speciaal opgeleid om deze Plica techniek vakkundig te gebruiken. Deze innovatie is kenmerkend voor alle designlampen van LE KLINT. Het Deense merk waardeert hun geschiedenis, maar blijft vernieuwen door met jonge designers samen te werken. Zo ook Øivind Slaatto, ontwerper van de Swirl lampen. Slaatto is al sinds zijn afstuderen in 2008 bezig met de Swirl lampen en heeft deze pas op de markt gebracht toen ze nagenoeg perfect waren. Zo garandeert LE KLINT de beste kwaliteit.

Een oneindige LE KLINT Swirl

De ontwerper van de Swirl lampen, Øivind Slaatto, heeft zich bij het ontwerpen van deze serie hoofdzakelijk laten inspireren door twee dingen. Slaatto is namelijk dol op slakken en hun slakkenhuizen, en op fractalen. Een fractal is een figuur die bestaat uit delen die dezelfde vorm hebben als de fractal. In combinatie met de constructie van een slakkenhuis zorgt dit voor de Swirl als uitkomst. Deze inspiratie is duidelijk terug te zien in lampen als de Swirl 2 hanglamp small en Swirl 3 hanglamp large. Vanuit welke hoek je ook kijkt, de Swirl gaat altijd door. Elke ruimte waar de Swirl hangt zal nét een stukje mooier worden. Een tijdloze swirl voor een tijdloze lamp, die nooit zal vervelen.

LE KLINT Swirl bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Swirl lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.