Sorteren op

1-3 van 3 producten

Familiebedrijf LE KLINT

Architect en ingenieur P.V. Jensen-Klint begon zonder het te weten hét verlichting designmerk van de twintigste eeuw. Hij maakte een lampenkap die het begin van het LE KLINT tijdperk zou betekenen. Deze lampenkap maakte hij met de Plica techniek, waardoor het kenmerkende vouw effect ontstond. Zijn zoon richtte in 1943 het bedrijf LE KLINT op en er zijn nog verschillende ontwerpers uit de Klint familie die aan het hoofd van het bedrijf hebben gestaan. Inmiddels werkt het merk vaak samen met onafhankelijke designers. Zo ook Poul Christiansen, de ontwerper van de Model 172 lamp. Christiansen heeft verschillende lampen voor LE KLINT ontworpen. Christiansen is een ontwerper die vele prijzen en onderscheidingen heeft gewonnen.

LE KLINT Model 172 jubileum

De LE KLINT Model 172 lamp valt op door de structuur vol rondingen. Poul Christiansen heeft deze structuur gemaakt door met uiterst vakkundige handelingen organische plooien te creëren. Hierdoor blijft de lamp interessant om naar te kijken. De ronde vouwen in de kap zorgen in combinatie met de ronde vorm voor een lamp die je verwelkomt en die prettig licht geeft. De Model 172 lamp werd in 1971 voor het eerst ontworpen. De lamp is dus al meer dan 50 jaar oud! In 2009 werd de lijn uitgebreid met nieuwe groottes. Zo matchen ze ook erg leuk met elkaar. Pak bijvoorbeeld de Model 172 hanglamp small en Model 172 hanglamp large. Wanneer je deze lampen combineert zorgt dat voor een speels maar tegelijkertijd uiterst elegant effect.

LE KLINT model 172 bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Model 172 lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.