LE KLINT Caleo

De LE KLINT Caleo collectie bestaat uit allerlei soorten hanglampen. Waar het ooit begon met de Caleo Original hanglamp, is er nu een hele Caleo reeks. Hierdoor is er voor elk plekje in huis wel een geschikte Caleo hanglamp te vinden. De Caleo Original is een lamp die niet snel verveelt en verdient daarom een plekje in de collectie van Flinders. De LE KLINT Caleo collectie is ontworpen door Rikke Frost, een Deense ontwerpster. De Caleo lijn bestaat dus uit echt Deens design. Zoals we LE KLINT kennen, zijn de lampen ook van hoge kwaliteit. Vakmanschap staat bij het Deense merk hoog in het vaandel. Til je interieur naar een hoger niveau met een Caleo hanglamp.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Over LE KLINT

LE KLINT is een merk met een rijke geschiedenis. De eerste lamp werd een eeuw geleden gemaakt en het merk werd officieel opgericht in 1943. Sindsdien is LE KLINT een toonaangevend Deens design verlichtingsmerk geweest. Zo toonaangevend zelfs, dat zij in 2003 tot leverancier van het Deense koninkrijk zijn gemaakt. Vandaag de dag werkt LE KLINT met jonge en vernieuwende ontwerpers, om het merk eigentijds te houden. Zo ook Rikke Frost, ontwerpster van de Caleo hanglampen. Rikke is in 2000 afgestudeerd aan de Aarhus School of Architecture. In haar carrière heeft ze al verschillende prijzen en awards gewonnen. Ze heeft ook een aantal ware designiconen ontworpen, zoals de Caleo hanglampen. Rikke Frost is dus zeker een ontwerpster die LE KLINT jong en bij de tijd houdt.

LE KLINT Caleo hanglampen

In 2019 heeft Rikke Frost met de Caleo Original hanglamp meegedaan aan het Deense tv-programma Denmark’s Next Classic. Na dit programma is Frost een samenwerking met LE KLINT aangegaan, waar na wat kleine aanpassingen de huidige Caleo lijn uitkwam. ‘Caleo’ betekent in het Latijn ‘om uit te lichten’, wat goed past bij het design van de Caleo collectie. Bijvoorbeeld de Caleo 2 hanglamp: door het gevouwen papier licht de lamp mooi op. Maar ook als de lamp uit is geeft het papier een mooi effect. Ook de Caleo 3 hanglamp past helemaal in het rijtje. De beroemde LE KLINT vouwtechnieken zijn in alle Caleo lampen verwerkt. Je zult niet snel uitgekeken raken op de Caleo. Genoeg redenen om ‘m in huis te halen!

LE KLINT Caleo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Caleo lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.