LE KLINT: Een eeuw aan vakmanschap

Al vanaf de officiële oprichting van LE KLINT in 1943 staat vakmanschap centraal. Kenmerkend voor het Deense merk is de Plica techniek. Deze techniek is al in het begin van de twintigste eeuw ontstaan, toen P.V. Jensen-Klint de allereerste LE KLINT lampenkap maakte. Jensen-Klint maakte gebruik van papier wat hij vouwde op de nu-kenmerkende LE KLINT manier. Bijna een eeuw later is deze techniek nog steeds herkenbaar voor LE KLINT en is LE KLINT niet meer weg te denken uit de wereld van designlampen. Alhoewel het merk een rijke geschiedenis kent, blijft het up-to-date door met vernieuwende designers samen te werken. Zoals bijvoorbeeld Philip Bro Ludvigsen. Deze Deense designer brengt een nieuwe visie op de LE KLINT traditie.

Sfeerverlichting met LE KLINT Soleil

De LE KLINT Soleil lampen zorgen er door hun platte, ronde vorm en centrale lichtbron voor dat het licht evenredig en fijn verdeeld wordt over jouw ruimte. Maar de Soleil lampen doen meer dan alleen het licht prettig verdelen. Een aantal lampen hebben namelijk een ingebouwde dimmer! Neem bijvoorbeeld de Soleil hanglamp small Casambi. In deze lamp is een dimmer van het merk Casambi ingebouwd. Met de Casambi app kun je hiermee de lichtopbrengst gemakkelijk aanpassen. Waar je deze lamp ook op zult hangen, hij zal elke ruimte stijlvoller en sfeervoller maken. Ook bij de Soleil hanglamp medium Casambi is de dimmer ingebouwd. Of je voor fel zonlicht of voor schemer gaat is dus helemaal aan jou.

LE KLINT Soleil bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Soleil lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.