Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Hanglampen Hanglampen

Tafellampen Tafellampen

Caleo collectie Caleo collectie

Sorteren op 1-36 van 42 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 42 producten Terug naar boven

Over LE KLINT

De oorsprong van het Deense LE KLINT gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw toen ontwerper en ingenieur P.V. Jensen-Klint een geplooide lampenkap ontwierp voor gebruik over een paraffine. Zijn zoon Tage Klint richtte in 1943 de firma op die de lamp uiteindelijk zou produceren. Sindsdien is LE KLINT uitgegroeid tot een gerenommeerd verlichtingsbedrijf met een verbluffende verscheidenheid aan klassieke en moderne lampen. Elk met een eigen persoonlijkheid en geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijk design nog steeds de basis vormt voor de huidige ontwerpen van LE KLINT, gaan de ontwerpers constant mee met de tijd. Zodoende sluiten de verlichtingswerken van LE KLINT altijd aan op de woonstijlen van vandaag én die van morgen. Daarnaast werkt het merk geregeld samen met zowel gerenommeerde designers als opkomend talent en dat resulteert in een uitgesproken en veelzijdige collectie.

LE KLINT en vakmanschap

LE KLINT staat wereldwijd bekend om vakkundigheid waarmee de grote verscheidenheid aan lampen worden geproduceerd. De productie van de karakteristieke lampenkappen, steevast gemaakt van papier of plastic, is een unieke professie die alleen wordt beheerst door de ambachtslieden van de originele studio van LE KLINT in Denemarken. Deze pleating technicians geven generatie op generatie de ingenieuze plooi- en vouwtechniek door waardoor de karakteristieke lampen blijven bestaan. Uiteindelijk weet iedere medewerker hoe hij of zij elk ontwerp uit de catalogus kan vouwen. Door de vakkundigheid van deze ambachtslieden zijn ze vaak ook nauw betrokken bij het ontwerpproces. Wij bij Flinders vinden het dan ook geen verrassing dat de opleiding tot pleating technician meer dan drie jaar kost.

Bijzondere lampen uit de collectie van LE KLINT

De verlichtingscollectie van LE KLINT is enerverend en veelzijdig. De collectie van dit merk omvat zowel klassieke als moderne designlampen. Daarnaast vind je bij LE KLINT ook een aantal ware designiconen. Een mooi voorbeeld is de Caleo Original hanglamp die is ontworpen door Rikke Frost. Deze lamp heeft een gebeeldhouwde vorm die de kruisplooien van het ontwerp prachtig benadrukt. Een ander indrukwekkend voorbeeld is de Soleil hanglamp die door Philip Bro Ludvigsen is ontworpen en jouw huis verwarmt zoals de hartelijke Zuid-Franse zon. Ook deze iconische lamp is voorzien van het karakteristieke plooi-effect en sluit naadloos aan op een hedendaags interieur. Ben je gecharmeerd van deze lampen, maar zoek je een meer eigentijdse lamp? Bekijk dan eens de geliefde Carronade collectie door Markus Johansson én van LE KLINT.

LE KLINT bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle producten van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van LE KLINT en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van LE KLINT veilig en vertrouwd online bestelt.