Fritz Hansen Grand Prix

De Grand Prix collectie van het Deense designlabel Fritz Hansen bestaat uit een reeks design stoelen en tafels van verschillende formaten. De producten uit deze collectie zijn ontworpen door Arne Jacobsen. De collectie begon met de Grand Prix Chair Wood stoel naturel fineer die toentertijd nog onder de naam Model 3130 door het leven ging. Deze design eetkamerstoel werd in 1957 voor het eerst gepresenteerd in het Deense Museum voor Kunst & Design in Kopenhagen. Later dat jaar werd de stoel ook gepresenteerd op de Triënnale in Milaan waar het de beste onderscheiding won van de tentoonstelling: De Grand Prix. De winnende designstoel werd naar de prijs vernoemd en vormde de basis van deze compleet, tijdloze collectie. De Grand Prix collectie heeft door het gebruik van gebogen hout een natuurlijke en kunstzinnige uitstraling waar je jarenlang plezier van hebt.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-7 van 7 producten Sorteren op 1-7 van 7 producten Terug naar boven

Fritz Hansen

Het designlabel Fritz Hansen is in 1872 in Kopenhagen opgericht en kent een rijke geschiedenis. Fritz Hansen begon ooit als houtbewerker waarna zijn eigen werkplaats en productiebedrijf al gauw volgden. De ontwerpen van Fritz Hansen zijn allemaal ontworpen met de filosofie dat één meubelstuk de hele ruimte kan doen oplichten. Zijn zoon Christian E. Hansen borduurde hierop voort en experimenteerde in de jaren 30 met hout. Hij vond een manier om hout door middel van stoom te buigen. Designlabel Fritz Hansen brak hiermee door en vele beroemde stoelen volgden. Hierdoor ontstonden ook samenwerkingen met grote, internationale ontwerpers als Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Jaime Hayon en Piero Lissoni. Fritz Hansen wordt tot op de dag van vandaag gezien als een exclusief en internationaal designlabel met tijdloze collecties.

Grand Prix collectie van Fritz Hansen voor elk interieur

Na het prijswinnende origineel, konden variaties op deze klassieker natuurlijk niet uitblijven. Zo volgden de Grand Prix Chair Wood stoel gekleurd essen en variaties met een metalen onderstel zoals de Grand Prix Chair stoel naturel fineer. Om de ruimte helemaal compleet te maken, biedt de collectie ook een aantal moderne eettafels in verschillende formaten. Een goede tafel om gezamenlijk aan te werken, te studeren of te eten is de Grand prix tafel 235x95. Deze Deense eettafel biedt plek voor zes tot acht personen en is eenvoudig te combineren met verschillende interieurstijlen. Kun je geen genoeg krijgen van deze tafel, maar ben je op zoek naar een iets kleinere variant? Kijk dan eens naar de Grand Prix tafel 150x95. Laat de intense studeersessie of het uitgebreide diner maar beginnen.

Fritz Hansen Grand Prix bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle producten uit de Grand Prix collectie van Fritz Hansen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.