Fritz Hansen Egg Chair

De Fritz Hansen Egg collectie bestaat uit echte designiconen. De Egg Chair is een bijzonder draaifauteuil design met een mooi verhaal. De Fritz Hansen Egg Chair fauteuil werd door Arne Jacobsen ontworpen in 1958. De ontwerper kreeg de prachtige kans om het Royal Hotel in Kopenhagen van architectuur tot het meubilair in zijn geheel te ontwerpen. Leuk om te weten is wel dat de Egg stoel voor het hotel ontworpen en gemaakt is. Op deze manier kon Arne Jacobsen de combinatie van design en architectuur op een goede manier tot uiting brengen. In de lobby van het Royal Hotel was de moderne fauteuil te bewonderen en deze groeide uit tot een regelrechte klassieker. De design relaxstoel werd ontworpen voor de ontvangstruimte in het hotel. Door de unieke omhullende vorm wordt toch een idee van privacy gecreëerd in de publieke ruimte.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgenden, opende hij een meubelproductiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30 toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het stoombuigen van hout. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Ant Chair en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode van Deens design zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen lampen. Fritz Hansen haalt hiermee het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Fritz Hansen meest iconische designfauteuils

Er was eens... Zo beginnen meestal de mooiste sprookjes. Fritz Hansen kent een lange, maar mooie geschiedenis. Je zou het bijna een sprookje kunnen noemen. Het begon allemaal aan het eind van de jaren 50. Arne Jacobsen ontwierp het Royal Hotel in Copenhagen. Jacobsen begon zijn ontwerp door een sculptuur van klei te maken. Zo kon hij de vorm perfectioneren. Vervolgens gebruikte hij een mal om de schil te maken van synthetisch schuim die daarna nog eens met stof werd bekleed. Deze loungestoel werd ontworpen voor de ontvangstruimte van het hotel. Bij zo'n bijzondere design relaxfauteuil hoort natuurlijk een voetenbank voor de optimale ontspanning. De Fritz Hansen Egg Chair voetenbank zorgt ervoor dat je even een avondje heerlijk kunt relaxen. Daarnaast past hij perfect bij de design draaifauteuil. Ben jij al klaar om je beentjes omhoog te doen?

Fritz Hansen Egg Chair bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle producten uit de Fritz Hansen Egg collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mailcontact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.