Naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het buigen van hout door middel van stoom. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen bijzettafels met de bijzondere tafelpoten die richting tafelblad in vieren vertakken. Fritz Hansen haalt het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Multifunctionele Fritz Hansen bijzettafels

De Fritz Hansen bijzettafels zijn ontworpen door de Deen Kasper Salto. Hij wilde een functionele bijzettafel ontwerpen en dat is zeker geslaagd. De Little Friend verstelbare bijzettafel met fineer tafelblad van Fritz Hansen is niet alleen in hoogte verstelbaar, hij is ook nog eens licht van gewicht. En daardoor kan je de bijzettafel van Fritz Hansen eenvoudig verplaatsen. Het handvat aan de rand van het tafelblad helpt hier nog een extra handje bij. De Fritz Hansen bijzettafel is verkrijgbaar in talloze verschillende uitvoeringen. Het tafelblad is van fineer en kan standaard geleverd worden in eiken, walnoot, zwart en wit. Het onderstel is gemaakt van staalbuis en gegoten aluminium. Er zijn ook nog andere samenstellingen mogelijk, zoals verschillende kleuren CPL. Bij het onderstel kan je kiezen tussen verchroomd en gelakt staal. De lakkleur komt dan overeen met de kleur van het tafelblad.

Fritz Hansen bijzettafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen bijzettafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fritz Hansen bijzettafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen bijzettafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.