Naar boven

Deens design van Fritz Hansen

Fritz Hansen is een Deens designmerk. Het merk is in 1872 opgericht door Fritz Hansen. Destijds was hij een houtbewerker en had hij een eigen bedrijf in Kopenhagen. In 1885 opende hij de deuren van zijn meubelproductiebedrijf en enkele jaren later kwam daar nog een grote werkplaats bij. De liefde voor de ontwerpen van Fritz Hansen bleek wel door het grote orderaantal die hij in de eerste decennia wist te ontvangen. Men was groot fan van zijn uitzonderlijke kwaliteit. Zijn zoon nam het later van hem over en begon te experimenteren met het stoombuigen van hout. Later werd dit hun specialiteit. Het succes heeft Hansen niet alleen aan zichzelf te danken. Ze werkten samen met Arne Jacobson. Een Deense architect en ontwerper. Hij wist de ideeën van de heren te vertalen naar succesvolle producten die vandaag de dag al iconisch worden beschouwd.

Opvallende banken van Fritz Hansen

De bankencollectie van Fritz Hansen bestaat uit een aantal bijzonder opvallende banken. De Fritz Hansen Ro JH110 bank 2-zits is er één van. De hoge rugleuning geeft de bank een statige uitstraling, biedt comfort en zorgt voor de nodige privacy. Je kunt je namelijk lekker terugtrekken in deze bank. De ronde hoeken geven de bank een speels effect. Kies de kleur die past bij jou en geef deze prachtige bank een welverdiende plek in je woonkamer. Wil je echt een statement maken? Ga dan voor de Fritz Hansen Favn Sofa bank. De ronde en rechte vormen die deze bank heeft, geven hem een bijzonder uiterlijk. De kussens geven een grappig effect en daarnaast is deze bank in diverse kleuren verkrijgbaar.

Fritz Hansen banken bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle Fritz Hansen banken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.