Fritz Hansen lampen

Fritz Hansen heeft een grote collectie design lampen die een leven lang mee gaan. Al in 1936 werden de eerste design lampen ontworpen. Nu, tachtig jaar laten, zijn deze karakteristieke en tijdloze lampen van Fritz Hansen nog steeds immens populair. Onze collectie design lampen bestaat uit hanglampen, bureaulampen, vloerlampen en tafellampen. Kijk maar eens naar de leuke Night Owl tafellamp. De Night Owl tafellamp zag in 2015 het levenslicht. Deze lamp is door Nicholai Wiig Hansen ontworpen en is ontstaan vanuit de diepe wens om een unieke, Scandinavische lamp te maken. Bij Flinders vind je de volledige collectie lampen van Fritz Hansen. Heb jij al een favoriet?

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-27 van 27 producten Sorteren op 1-27 van 27 producten Terug naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit van een meubelproducent tot een gevestigde naam in de designwereld. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het buigen van hout door middel van stoom. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Ant stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen lampen, waaronder de Calabash P2 hanglamp. Fritz Hansen haalt hiermee het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Fritz Hansen KAISER idell designverlichting

Hoogwaardige materialen en kwaliteit staan bij de Fritz Hansen lampen hoog in het vaandel. Zo ook bij de verschillende design lampen van het Deense merk. Ontwerper Dell was van huis uit zilversmid, wat goed terug te zien is in de lampen. Neem bijvoorbeeld de KAISER idell Luxus bureaulamp. Deze lamp van Fritz Hansen verwierf zijn faam in de jaren '60 en '70 in Duitse Krimi's. Al snel werd de design bureaulamp de Inspector's lamp genoemd. Of wat dacht je van de Kaiser Idell Luxus vloerlamp? Deze design vloerlamp heeft dezelfde kenmerkende geometrische vormen en hetzelfde iconische Bauhaus karakter als de KAISER idell Luxus bureaulamp. De beweegbare armatuur maakt deze moderne staande lamp van Fritz Hansen erg flexibel en de ideale vloerlamp voor in iedere ruimte. De verchroomde details zijn gesoldeerd met zilver wat een prachtige, subtiele verwijzing is naar Dells achtergrond als zilversmid.

Bijzondere Deense hanglampen van Fritz Hansen

De Orient P1 hanglamp is ontworpen door Jo Hammerborg en is een ode aan Deens vakmanschap. De bijzonder gevormde lampenkap is met de hand in een houten mal gesponnen wat de organische vorm onderstreept. Deze Deense hanglamp verbergt de lichtbron op een subtiele manier en creëert daarmee een zacht, aangenaam licht in de ruimte. De hanglamp van Fritz Hansen is in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar. Zo is er altijd wel eentje die bij jou en je interieur past. Of wat dacht je van de De Concert P1 hanglamp van Fritz Hansen. Met zijn unieke vorm en schaduwwerking is deze hanglamp ontzettend visueel en fascinerend. Deze lamp is met de hand gemaakt en verspreidt een aangenaam, gelijkmatig licht en past daardoor in zowel woonruimtes als in openbare ruimtes. Met deze eyecatcher van een hanglamp haal je echt iets bijzonders in huis.

Fritz Hansen lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fritz Hansen lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.