Utilise.Objects voor Serax

Utilise.Objects is een collectieve designstudio uit België die speciaal voor Serax een theeservies ontworpen heeft. De items uit de Collage collectie zijn een perfecte reflectie van de ontwerpstijl van de designstudio en combineren materiaal, vorm en verhouding op bijzondere wijze. Utilise.Objects heeft zich voor het ontwerpen van dit servies laten inspireren door de Japanse ontwerpstijl en wilde een servies ontwerpen dat naast functioneel ook decoratief gebruikt kon worden. Dit, zodat je het servies niet na gebruik direct op hoefde te bergen. Door de kopjes van massief acaciahout te maken en de theepot van het onverwoestbare gietijzer, is het theeservies duurzaam, functioneel en tijdloos. Het esthetische Collage theeservies is dan ook in 2019 bekroond met een Henry van de Velde Award in de categorie Habitat.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-2 van 2 producten Sorteren op 1-2 van 2 producten Terug naar boven

Over Serax

Serge en Axel van den Bossche zijn twee broers uit België die te midden van de bloempottenzaak van hun moeder opgroeiden. Met de tijd, namen ze de bloempottenzaak van hun moeder over en besloten het bedrijf een nieuwe naam te geven. Zo combineerden ze de eerste twee letters van hun voornamen en kwamen op Serax. Het designlabel Serax werd in 1986 opgericht en is vanzelfsprekend bekend geworden door de bloempotten die ze ontwierpen en verkochten. Het label werd bekend door de bloempotten en groeide uit tot een design merk van wereldformaat dat met gerenommeerde ontwerpers samenwerkt en een uitgebreid assortiment kent. Serax hecht veel waarde aan kwaliteit en reist daarom de hele wereld over met prototypes van de designers om op zoek te gaan naar de juiste makers voor het desbetreffende item. Dit maakt ieder item uniek en het aanbod van Serax divers.

Serax servies van Utilise.Objects

Serax is een designmerk dat zich in het begin voornamelijk focuste op bloempotten en later op meubilair en woonaccessoires. Het label had zich nog nooit eerder aan servies gewaagd. Maar alles veranderde toen één van de oprichters in 2009 Roos van de Velde ontmoette. Samen creëerden ze een servies dat er toe leidde dat sterren chefs en restauranteigenaren in de rij stonden voor meer servies van Serax. Vandaag de dag is Serax dan ook één van de meest geliefde merken onder Michelin sterren chefs en restaurants. Serax ontwerpt en creëert op zorgvuldige wijze servies, glazen, bestek en keukenbenodigdheden die de kook en-eetervaring van de gerechten naar een nieuw niveau tilt.

Utilise.Objects

Utilise.Objects is een collectieve designstudio uit België dat door Brent Neve en Giel Dedeurwaerder opgericht is. De twee designers werkten voorheen altijd solo maar na een aantal testcases en projecten gezamenlijk uit te voeren, kwamen ze erachter dat ze vrij veel gemeen hadden. Zo kwamen hun visies en doelen overeen en bevonden hun competentie en hun inzet zich op dezelfde golflengte. Neve en Dedeurwaerder besloten samen verder te gaan onder de naam Utilise.Objects wat in een korte tijd uitgroeide tot een gevestigde designstudio. De designstudio laat zich inspireren door de geschiedenis, de evolutie, vorm, functie, materiaal, Russische avant-garde kunstenaars en de Japanse cultuur. Dit is onder andere goed terug te zien in de Collage collectie die zij voor Serax ontwierpen.

Sergio Herman voor Serax bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Serax. Dat betekent dat wij alle producten uit de servies collectie van Sergio Herman kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.