DCW éditions Mantis

Bij de DCW Mantis lamp staat beweging centraal. Deze lamp is ontworpen om overal zijn licht te kunnen schijnen. Dankzij een innovatief contragewicht en flexibele maar sterke metalen buizen kun je het licht van een DCW Mantis in elke hoek laten schijnen. Neem bijvoorbeeld de DCW Mantis BS1 vloerlamp die in vier hellende posities vastgezet kan worden. Daarnaast kun je deze lamp 360 graden om zijn as draaien, en is ook de lampenkap draaibaar. Deze lamp van DCW Mantis staat op een stabiele driepoot voet, en is dus met recht een bijzondere balancerende lamp te noemen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-6 van 6 producten Sorteren op 1-6 van 6 producten Terug naar boven

DCW éditions

Het Franse merk DCW éditions is producent van vijf prachtige verlichting series, waaronder het populaire Here Comes The Sun, Lampe Gras en Mantis. Elke serie heeft een eigen unieke uitstraling. Zo bestaat de Lampe Gras reeks uit lampen met een hoekig buizenframe. De Here Comes The Sun serie bestaat uit ronde hanglampen die doen denken aan een opkomende zon. Hoe verschillend de lampen ook zijn, ze hebben ook dingen gemeen. Zo zijn de lampen van DCW éditions herkenbaar aan het materiaal: gepoedercoat metaal zie je in vrijwel alle series terug. Ook de DCW Mantis BS5 wandlamp is gemaakt van messing, aluminium en staal met een zwarte coating.

Licht in balans

De DCW Mantis lampen balanceren stuk voor stuk op het randje. Maar met dank aan het stabiele contragewicht gaan ze daar nooit overheen. Wel zo handig, want je zou niet willen dat de DCW Mantis BS3 tafellamp op een onbewaakt moment op de grond valt. Gelukkig hoef je je hier geen zorgen om te maken: deze lamp van DCW Lampen Mantis houdt zichzelf perfect in balans. Ook de DCW Mantis BS2 wandlamp houdt zich met zijn twee poten en contragewicht goed vast aan de muur. Deze prachtige lamp lijkt de zwaartekracht te tarten en weet zijn gewicht feilloos te verdelen. DCW Mantis lampen geven koorddansers nog het nakijken.

Van mobile naar DCW Mantis

De ontwerper van DCW Mantis lampen, Bernard Schottlander, liet zich voor deze verlichting serie inspireren door de mobiles van Calder. Deze kunstwerken in de lucht spelen met de zwaartekracht, en dit wilde Schottlander overbrengen op een lamp. Zo zijn de DCW Mantis BS4 plafondlamp en DCW Mantis BS4L plafondlamp een knipoog naar deze bungelende structuren. Daarnaast zie je in deze DCW Mantis ook goed terug waar de naam vandaan komt: de lampen hebben een vormgeving die doet denken aan een bidsprinkhaan, oftewel de mantis. Slank, en met een iets afgeronde kop, kijken ze je aan vanaf het plafond.

DCW Mantis bij Flinders

Flinders is officieel dealer van DCW Mantis. Dat betekent dat wij elke DCW Mantis lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van DCW Mantis en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je DCW Mantis lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.