Naar boven
Sorteren op

1-36 van 45 producten

Geschiedenis van Iittala

In 1881 begon Iittala als glasfabriek in een klein Fins dorpje genaamd Iitala. Hoewel in de beginjaren nog traditioneel glaswerk werd geblazen en geperst, ging het merk in het begin van de twintigste eeuw over op het produceren van decoratief én functioneel tafelwerk. Het lijkt nú misschien vanzelfsprekend dat tafelwerk over deze twee kwaliteiten beschikt, maar rond 1900 was dat zeer innovatief. Enfin, de sterke functie en bijzondere vorm van de producten van Iittala werden doorslaggevend voor Scandinavisch design. Men zegt dan ook wel eens dat Iittala een cruciale rol heeft gespeeld in het definiëren van de Scandinavische lifestyle. In de jaren 30 en 40 brak het merk pas echt door. De twee kunststromingen modernisme en functionalisme sloten perfect aan op de designfilosofie van Iittala waarmee het merk instant populair werd. Ondertussen heeft Iittala samengewerkt met grote namen als Alvar en Aino Aalto, Kaj Franck en Tapio Wirkkala. De bijzondere ontwerpen vind je niet voor niets in verschillende interieurs terug. 

Een populaire collectie van Iittala: Aalto

De schitterende Aalto collectie van Iittala is ontworpen door designlegende Alvar Aalto. Aalto, een van oorsprong Finse architect, was een van de meest invloedrijke designers binnen het modernisme in Scandinavië. Naast zijn baan als architect ontwierp Aalto ook meubels en glaswerk waaronder de Aalto collectie voor Iittala. De inspiratiebron van dit legendarische ontwerp is de natuurlijke schoonheid van het Finse landschap. De vloeiende lijnen en organische vormgeving in combinatie met de functionaliteit maken Aalto tot een waar designicoon. Wereldberoemd werd de vaas in 1937 toen Alvar hem presenteerde op de wereldtentoonstelling in Parijs. Deze vaas was vervolgens niet meer weg te denken uit de designwereld. Bijzonder aan deze collectie is dat elk product met de mond wordt geblazen en met de hand wordt afgewerkt. Zo haal je dus puur vakmanschap in huis.

Duurzaamheid bij Iittala

Het Finse merk Iittala timmert hard aan de weg betreft duurzaamheid. De designproducten van dit label zijn niet alleen tijdloos, maar worden ook met oog op milieu geproduceerd. Zo wil het merk op lange termijn een koolstofneutrale onderneming zijn, circulaire producten creëren én een positieve impact maken. Ondertussen heeft Iittala al één van de doelstellingen bereikt. Het heldere restglas en het herbruikbare gekleurde restglas worden gesmolten en gebruikt als grondstoffen voor nieuwe producten van 100% gerecycled glas. Daarmee is Iittala het eerste designmerk dat een collectie van 100% gerecycled glas creëerde. En daar mogen ze in Finland best trots op zijn! Wij bij Flinders zijn daarom uiterst verheugd dat we dit mooie merk aan jou mogen aanbieden. Welk designstuk haal jij in huis?

Iittala bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Iittala veilig en vertrouwd online bestelt.

Iittala
Filters
Overige categorieën
Merken
Iittala
Meer tonen
Productsoort
Kleur
Ontwerper
Prijs
>>
<<
   
Update
Woonstijl
Herkomst