Iittala lampen

Bij het Finse merk Iittala vind je verschillende bijzondere glazen tafellampen waarmee je jouw woonruimte een stijlvolle én sfeervolle touch geeft. Bijzonder aan de Iittala lamp is dat ze worden gemaakt van glas, dat vaak ook met de mond wordt geblazen en met de hand wordt afgewerkt. En dat maakt de tafellampjes van Iittala allemaal uniek. Daarnaast ademt iedere Iittala tafellamp Scandinavisch design, hetgeen gekarakteriseerd wordt door hoge functionaliteit en kwaliteit. De simplistische vormgeving en het tijdloze karakter van de glazen lampen zorgen ervoor dat ze in menig interieur prachtig tot hun recht komen. Een mooi voorbeeld is de Leimu tafellamp. Naast de Iittala Leimu tafellamp vind je bij Flinders nog veel meer mooie lampjes van Iittala. Met een glazen tafellamp van Iittala is succes gegarandeerd!

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-7 van 7 producten Sorteren op 1-7 van 7 producten Terug naar boven

Over Iittala

De geschiedenis van het Finse merk Iittala gaat terug naar eind 19e eeuw, wanneer in een klein Fins dorpje, Iittala genaamd, een glasfabriek wordt geopend. De glasfabriek maakt verschillende producten die niet alleen decoratief zijn, maar ook functioneel. Hoewel we dit vandaag de dag misschien niet zo bijzonder vinden, was het destijds een ware doorbraak. Opeens kon je het mooie glaswerk ook gebruiken om eten in te presenteren, bloemen in te zetten of zelfs uit te drinken. In het begin van de 20e eeuw werd Iittala helemaal populair. De designs sloten namelijk perfect aan bij de kunst- en designstromingen het modernisme en het functionalisme. Dit zie je goed terug in de servies collectie. Nu, meer dan een eeuw later, zien we de prachtige glaswerken van Iittala vaak terug. En, ook niet onbelangrijk, het merk werkt vaak samen met internationaal gerenommeerde designers zoals Alvar en Aino Aalto, Kaj Franck en Tapio Wirkkala. Een ding is zeker: een iittala tafellamp steelt gegarandeerd de show.

Glas lampen van grote meesters vind je bij Iittala

Het Finse merk Iittala gaat graag samenwerkingen aan met internationaal gerenommeerde designers. Bijvoorbeeld met Matti Klenell (1972), een Zweedse designer die bekend staat om zijn voortdurende onderzoek naar vorm en functie. Klenell streeft naar een zo rijk mogelijke esthetische expressie binnen de beperkingen van het productieproces. Hoewel dit misschien wat ingewikkeld klinkt, zie je het bijzonder goed terug bij de Iittala Putki lamp van Klenell. De Iittala Putki lamp is met de mond geblazen en vervolgens met de hand bewerkt met een ribbelpatroon. Een knap lastig proces. Het ribbelpatroon voorziet de ruimte van extra textuur én verspreidt de Iittala lamp op een sfeervolle, haast mysterieuze wijze. Naast de Putki tafellamp vind je bij Iittala nog veel glazen tafellampen van bijzondere designers. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Iittala Latern lamp.

Een mondgeblazen Iittala lamp, wat betekent dat eigenlijk?

De meeste glazen lampen van Iittala worden met de mond geblazen. Mondgeblazen glas is glas dat door blazen uit heet, week glas wordt verkregen. De techniek verreist veel geduld, aanleg en een extensieve opleiding. In de fabriek van Iittala staan grote glasovens die veertig ton gesmolten glas van 1450 ° Celsius bevatten. Je kan je vast wel voorstellen dat het hanteren van dit gloeiende glas enorme vaardigheid verreist. De ambachtslieden blazen met korte, zachte ademstoten met zorgvuldige aanpassingen van de luchtstroom. Een knap kunstje. Vervolgens worden de ruwe glaswerken naar de glaspolijsters, die met uiterste precisie de producten afwerken en op kwaliteit controleren. Zodoende heb je dus altijd een uniek en kwalitatieve Iittala tafellamp in huis. Ideaal!

Iittala tafellampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle Iittala tafellampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.