Iittala Ultima Thule

De Ultima Thule collectie van het Finse Iittala is ontworpen door de legendarische ontwerper Tapio Wirkkala. Deze serie is misschien wel het meest bekende werk van de ontwerper die zich voor het ontwerpen van de collectie liet inspireren door smeltende ijslandschappen. De ontwerper spendeerde duizenden uren met de meest vakkundige glasblazers van Iittala om zijn fascinatie en inspiratie naar glas te vertalen. Tijdens het proces zijn bijna alle regels van het glasblazen verbroken maar het resultaat is magisch te noemen. In de Iittala Ultima Thule collectie vind je karaffen, borden, waxinelichthouders en glazen voor vrijwel ieder soort drankje waarbij de Iittala Ultima Thule borrel glazen 28cl set van 2 het populairst zijn. Deze whiskyglazen kom je ook in de businessclass van Finnair tegen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-17 van 17 producten Sorteren op 1-17 van 17 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 in het gelijknamige Finse dorpje Iittala ontstaan. Het designlabel begon als glasfabriek vol gepassioneerde ambachtslieden dat zich door de Scandinavische normen en waarden lieten leiden. Iittala heeft daarmee een grote bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van de Scandinavische ontwerpfilosofie en lifestyle. In bijna anderhalve eeuw groeide de glasfabriek uit tot een internationaal geliefd designlabel. Iittala streeft ernaar vooruitstrevende, evenwichtige en bovenal functionele items te ontwikkelen die niet alleen generaties lang mee gaan maar dat ook voor iedereen toegankelijk is. Dit is terug te zien in de uitgebreide, veelzijdige collecties van Iittala die samen met legendarische designpioniers ontwikkeld zijn. De magische collectie Iittala Ultima Thule van Tapio Wirkkala is daar een perfect voorbeeld van.

De bijzondere Iittala Ultima Thule collectie

Het Ultima Thule glasservies van Iittala is een zeer uitgebreide collectie waarin je hoogwaardige glazen items vind. Het item dat het beste vertegenwoordigd is zijn vaatwasmachinebestendige drinkglazen. Zo vind je in de collectie verschillende drinkglazen voor bier, witte en rode wijn, en champagne. De bijzondere glazen hebben een kenmerkend en onderscheidend karakter waardoor ieder drankje dat je hierin uitserveert ijskoud lijkt. Het uitserveren van de verfrissende drankjes doe je natuurlijk uit het Ultima Thule karaf 1.5L van Iittala. Word het nou te koud en heb je wat behoefte aan warmte? Dan kun je het geheel ook combineren met het Ultima Thule theelicht. Hiermee laat Wirkkala zien dat de Ultima Thule collectie van Iittala doordacht en compleet is.

Iittala Ultima Thule

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle Iittala producten uit de Ultima Thule collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Iittala en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.